Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Lue juttu »
Tilaa lehti »
Selaa lehteä »

Anna juttuvinkki »
Hunajaviikot Akaassa
21.08.2017 - 03.09.2017
Mikkelin seudun Rantasauna Day
22.07.2017 - 22.07.2017

Tiesitkö?

Suomen korkein vapaasti virtaava koski on Korkeakoski, joka sijaitsee Maaningalla. Sen putouskorkeus on 36 metriä. (Maaninka – Suomen korkeimman kosken pitäjä, s.30–31)

Matkailu kotimaassa.fi nro 2-2013

13.07.2017

Suurkuoro ja -orkesteri Senaatintorin Suomalaisessa messussa elokuussa

Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen Messu sisältää 20 laulua ja instrumentaalinumeroa. Eri lauluissa kuuluvat Suomen eri heimojen luonteet ja sävyt, kuten pohjalaisuus, karjalaisuus ja lappilaisuus. Musiikkityylissä on vaikutteita kansanlauluista ja pelimannimusiikista. Soitinyhtyeessä soivat viulu, harmonikka, kitara, kontrabasso ja lyömäsoittimet. Suomen kansallissoitin kantele helkkyy neljässä laulussa. Tunnelmien kirjo yltää haikeudesta rempseään riehakkuuteen.

  Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan  kunniaksi Lasse Heikkilän erityisproduktio Suomalainen messu toteutetaan juhlaversiona konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea 2017. Helsingin juhlaviikkojen aikana  lauantaina 26.8. klo 19  Helsingin tuomiokirkon edustalle kootaan esitystä varten suurkuoro, jossa on mukana laulajia sadasta kuorosta. Sävelteoksen esittää orkesteri, jossa on sata jousiso...

Lue lisää »

26.06.2017

Mestarit yhdessä -näyttely Nelimarkka-museossa

MESTARIT YHDESSÄ -näyttely esittelee Suomen itsenäistymisen aikaa ja sotavuosien vaiheita Eero Nelimarkan ja Alvar Aallon tuotannossa. Alajärvi kuului eri vaiheissa molempien mestareiden elämään – lapsuuteen, Suomen itsenäisyyden alkuun, sotavuosiin ja vanhuuden päiviin.

  Nelimarkka-museossa 17.6.–24.9.2017 esillä oleva Mestarit yhdessä -näyttely esittelee kahden erilaisen suurmiehen elämää ja työtä Alajärvellä yhteisten teemojen kautta: kansallisarkkitehti ja kansallismaiseman maalari, Alajärven kirkko, Pariisi, Italia, sotavuodet, itsenäistymisen aika ja unelmat.

  Eero Nelimarkka (s. 1891 Vaasassa – k. 1977 Helsingissä) ja Alvar Aalto (s. 1898 Kuortaneella – k. 1976 Helsingi...

Lue lisää »

05.06.2017

Lähde tutustumaan tv-sarja Sorjosen kuvauspaikkoihin!

Sorjonen-kuvauspaikkakierrokset alkavat 9.6.2017. Kuva: Sami Soljansaari.

  Lappeenrannan kesän odotetuimpia ohjelmanumeroita ovat 9.6.2017 alkavat tv-sarja Sorjosen kuvauspaikoille vievät kierrokset. 

  Lappeenrannan matkailuneuvonnan järjestämillä kuvauspaikkakierroksilla tutustutaan rikossarjan taustoihin, keskeisiin kuvauspaikkoihin sekä Sorjosen kotikaupunkiin, Lappeenrantaan. Sarjan tuotantoyhtiön Fisher King Oy:n lisensoimien kierrosten vetäjinä toimivat matkailuneuvonnan koulutetut ki...

Lue lisää »

01.06.2017

Tiekirkot avoinna kesäkuusta koulujen alkuun

Rengon kirkko - Kesäreittien varsille sijoittuviin Tiekirkkoihin voi pysähtyä toisenlaiselle tauolle. Rengon kirkko kuuluu Tiekirkkojen ketjuun. Kuva: KuvaKotimaa, Matti Karppinen

  Noin 260 Tiekirkkoa etelästä pohjoiseen avaa jälleen ovensa kesäteillä kulkevien iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti. Kirkkojen aukioloajat vaihtelevat kirkoittain, mutta suositusaika on 10.6.–20.8.2017.

  Tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku...

Lue lisää »

23.05.2017

Kesälehti ilmestynyt  Kesälehti on juuri saatu painosta. Matkailu kotimaassa.fi -lehden itsenäisyyden juhlavuoden teema Suomi 100 kotimaassa vie meidät tällä kertaa Savoon, joka koostuu kahdesta maakunnasta, Etelä- ja Pohjois-Savosta. Kesälehden toinen teema on perinteiseen tapaan Ihana Suomen suvi. Tuhdissa lukupaketissa riittää jälleen mielenkiintoista luettavaa! 

  Seuraava lehti ilmestyy syyskuun lopussa, mutta tarjoamme matkailu...

Lue lisää »