Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Uudenkaupungin Teatterissa

Paikkakunta: Uusikaupunki
Ajankohta: 09.09.2018 - 02.12.2017
Sijainti: Varsinais-Suomi, Satakunta
Tapahtumatyyppi: Teatteri
Lisätietoa: www.uudenkaupunginteatteri.fi

Kuvaus:
Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja Uudenkaupungin Teatterissa

  Kyllä minä niin mieleni pahoitin… Tuomas Kyrön luoman Mielensäpahoittajan käyttämä ilmaisu on tuttu lähes koko Suomen kansalle. Mielensäpahoittaja onkin varsin lyhyessä ajassa saavuttanut joidenkin mielestä jo klassikon aseman. Mielensäpahoittaja on samaan aikaan hyvinkin radikaali, mutta joissain asioissa taas erittäin konservatiivinen, hahmo edustaa tervettä maalaisjärkeä, mutta hänellä on myös aivan tolkuttomia päähänpinttymiä.

  Uudenkaupungin Teatteri tuo tänä syksynä isolle näyttämölleen esityksen Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja. Esityksen on dramatisoinut Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho, jonka ohjaama versio jatkaa täysille saleille Kansallisteatterissa jo toista vuotta. Uudenkaupungin Teatteriin esityksen ohjaa teatterinjohtaja Jari Luolamaa ja pääosassa nähdään Raimo Nummela. Muissa rooleissa nähdään Mirja Sinisalo, Jani Laine, Päivi Heikkilä ja Sinna Suvitie.

  Näytelmässä Mielensäpahoittaja päättää rakentaa itselleen arkun, tehdä testamentin ja kirjoittaa muistokirjoituksen valmiiksi, sillä: ”Kyllä luotan enemmän omiin sanoihini, kuin runoilijan värssyyn.” Kaikki ei kuitenkaan mene aivan suunnitelmien mukaan, sillä muste on loppu ja testamenttia ei kirjoiteta kuin oikealla mustekynällä. Mustetta on lähdettävä hakemaan ja poika saa ajaa. Sysi-Suomessa ei vain enää löydykään konttoritarvikeliikettä ihan joka kulmalta ja musteenhakureissu venyy. Näytelmässä Mielensäpahoittaja kinaa sukulaistensa kanssa, kohtaa uusia ihmisiä, eikä sairaalareissultakaan vältytä. Lopulta kuitenkin kaikki on hyvin ja kaikki ovat tyytyväisiä.

  Elämänmakuinen näytelmä pohtii vanhenevan ihmisen oikeutta päättää omasta elämästään ja sen vastapainona omaisten huolta ikääntyvästä vanhemmastaan. Vakavasta aiheestaan huolimatta näytelmä on hauska komedia, jossa tosin on vakavat ja kauniit hetkensäkin. 


« takaisin


Valitse alue:

Tapahtumatyyppi:

Tiesitkö?

Laitila on sijainnut aikanaan meren rannalla, ja kaupunkia halkova Sirppujoki oli merenlahti. Maankohoamisen myötä merelle on nykyisin lyhyimmilläänkin kolme kilometriä. (Laitila – historiallinen kulttuuripitäjä, s.14–15)

Matkailu kotimaassa.fi nro 4-2013