Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Mennään Eläviin kuviin! Huittisten museossa

Paikkakunta: Huittinen
Ajankohta: 20.05.2017 - 31.10.2017
Sijainti: Varsinais-Suomi, Satakunta
Tapahtumatyyppi: Näyttely, esittely
Lisätietoa: www.huittinen.fi/museo

Kuvaus:
Mennään Eläviin kuviin!  Huittisten museossa 20.5.-31.10.2017.

Mennään Eläviin kuviin! 100 vuotta tähtien loistetta Huittisten valkokankailla -näyttelyssä nähtäväksi on katettu palanen mennyttä populaarikulttuuria vanhemman kotimaisen elokuvan julisteineen ja elokuvatähtien kuvineen. Näyttely kertoo 1900-luvun elokuvateattereista Huittisissa. Kiertueteattereiden eläviä kuvia on näytetty ja katsottu paikkakunnalla  viimeistään 1910-luvulta alkaen, ensimmäinen vakinainen Elävienkuvien teatteri oli toiminnassa vuosina 1919-1920. Parhaimmillaan pienellä maalaispaikkakunnalla toimi samanaikaisesti kolme kiinteää, vakinaista elokuvateatteria sota-aikana vuosina 1942-44. Näytäntöjä oli lähes päivittäin ja salit olivat täynnä kuten muuallakin Suomessa - televisiota ei kodeissa vielä ollut.

Näyttelyn aineistot kertovat Huittisista, mutta teema ei ole sidoksissa yhteen paikkaan, vaan näyttelyn paikallisuus laajenee Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemoihin identiteetistä ja Suomen 100 vuodesta: kotimainen elokuva on koko itsenäisyyden ajan tuottanut keskeistä kansallista kuvastoa, jonka ikoniset otokset ovat muodostuneet osaksi suomalaisten yhteistä kansallista muistia. 

Kuva: Filmia-pelikortit. Kuva Huittisten museo.« takaisin


Valitse alue:

Tapahtumatyyppi:

Tiesitkö?

Puijon tornin ravintola kiertää kierroksen tunnissa, joten ruokailun aikana ehtii ikkunoista nähdä kaikkiin ilmansuuntiin avautuvat upeat maisemat. (Puijo on huippu! s.14)

Matkailu kotimaassa.fi nro 3-2013