Nro 4-2010
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: Musiikkiteatteri, Kapsäkki, kabaree, konsertti, näytelmä, Allotria

Monipuolista teatteria ja mahtavia klubi-iltoja


Parasta ennen -kabareen kahvipaketin Paula (Kristiina Halttu), Koskenlaskija (Taisto Oksanen) ja Eloveena-neito (Anna-Mari Kähärä).

Yleisö viihtyy Kapsäkissä

Vuoden ajan Helsingin Hämeentiellä omissa tiloissaan toiminut Musiikkiteatteri Kapsäkki tarjoaa syksyn mittaan niin omaa ohjelmistoa kuin monia vierailevia esityksiä. Kapsäkin Salin lavalla nähdään mm. Alpo Aaltokosken ja Arja Raatikaisen upeita tanssikoreografioita, Kiipparikvartetin moderni versio Tiernapojista sekä Eino Grönin ja Iiro Rantalan joulukonsertti.


  Marraskuun alussa saa ensi-iltansa Kabaree Berlin, joka on yhdistelmä akrobatiaa, elokuvista tuttuja berliiniläissävelmiä ja 1920-luvun salakapakkatunnelmaa. Lavalla loistavat Reetta Ristimäki Greta Kreuzbergina, akrobaatti Kristiina Janhunen sekä muusikot Jukka Ojala, Sara Puljula ja Marko Puro.

Itsenäisyyspäivän ilottelua

  Parasta ennen –kabareesta alkaa jo muodostua Kapsäkin itsenäisyyspäivän traditio. Kabareessa kahvipaketin Paula ja Elovena-neito lyöttäytyvät Koskenlaskijan kainaloon. Luvassa on rempseän pirteä katsaus nyky-Suomeen. Mukana on Anna-Mari Kähärän uusia sävellyksiä sekä raikkaat sovitukset perinteikkäistä maakuntalauluista!

  – Tämä on kolmas itsenäisyyspäivä niissä merkeissä, kertoo teatterinjohtajan sijaisena toimiva Lotta Kuusisto.

  – Ilta todennäköisesti jatkuu Linnanjuhlien kisastudiolla Kapsäkin salissa. Siinä voi samalla itse ”valssata pressan kanssa”. Pukukoodi on hiukan vapaampi, mutta tarjoilu yhtä maukasta, nauraa Kuusisto.

Tiivistunnelmaisia klubi-iltoja

  Musiikkiteatteri Kapsäkin ja ravintola Allotrian klubi-illat ovat saaneet runsaasti kiitosta. Suositut Iiron illat vetävät runsaasti yleisöä. Jokaisessa konsertissa on ainutkertainen kokoonpano.

  – Iiro kutsuu laajasta suomalaisen jazzin taiturijoukosta itselleen uusia soittokumppaneita. Muusikot tapaavat konserttipäivänä ja pitävät treenit, joissa soitetaan jazzstandardeja. Biisilista syntyy lavalla ja kappaleet soivat tuoreina ja rohkeina versioina. Joitakin kokoonpanoja on kuultu myös uusintana, selvittää Kuusisto, jonka mukaan konsertit ovat välillä todella huikeita!

  Allotrian syksyn klubi-iltojen ohjelmassa ovat myös Liedlaboratorio ja Italialainen ilta. Kähäräklubeissa esiintyy ilmiömäinen säveltaikuri Anna-Mari Kähärä vieraineen ja Lindellandiassa kuullaan Tommi Lindellin toisin soivia näkemyksiä populäärimusiikista vaihtelevien teemojen ja vieraiden kera. Ohjelmatarjontaa täydentävät vierailut, kuten kerran kuussa uutta kansanmusiikkia esittelevä Perinnearkku-sarja.

Lapset merkittävä kohderyhmä

  Noin puolet Kapsäkin omista produktioista on lapsille suunnattuja. Tällä hetkellä ohjelmistossa on Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittama Heinähattu, Vilttitossu ja suuri pamaus-lastenooppera suomeksi ja ruotsiksi sekä Timo Parvelan kirjasta dramatisoitu Maukka ja Väykkä musiikkiteatteriesitys.

  – Lasten esityksillä tehdään myös paljon kiertue-esityksiä. Heinähattu on juuri lähdössä Joensuuhun ja Maukka&Väykkä suuntaavat Askolaan. Kotimaan matkailu on vahvasti mukana näissä produktioissa, sanailee Lotta Kuusisto osuvasti Matkailu kotimaassa -lehden toimittajalle.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »