Nro 4-2010
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: musiikkiteatteri, Palatsi, ravintola, musikaali, Tampere

Ava&Frank-musikaali kertoo Hollywood-parin repivästä rakkaudesta


Ava&Frank -näytelmän nimirooleissa esiintyvät Miko Honkanen ja Arja Koriseva.

Suuria tunteita Palatsissa

Musiikkiteatteri Palatsin syksyssä sukelletaan menneen ajan Hollywoodin kiehtovaan maailmaan. Uusi musikaali Ava&Frank kertoo näyttelijätär Ava Gardnerin ja laulaja-filmitähti Frank Sinatran repivästä rakkaudesta.


Hollywood-pari löysi toisensa, kun Frank iski silmänsä vaaralliselta vaikuttavaan Avaan. Heidän intohimoinen ja myrskyisä avioliittonsa kesti kuusi vuotta. Ava oli useiden miessuhteidensa vuoksi Hollywood-juorujen aihe ja toimittajat olivat jatkuvasti heidän kintereillään tekemässä skandaalinkäryisiä juttuja. Väistämättä alkoi myös kilpailu siitä, kumman tähti loistaa kirkkaammin.

Arja Korisevan uusi aluevaltaus


  Näytelmän nimirooleissa esiintyvät Arja Koriseva ja Miro Honkanen.

  – Ava Gardnerin nimiroolissa esiintyvä Arja Koriseva on tehnyt paljon teatterirooleja, mutta kyseisessä roolissa erikoista on se, että nyt Arja esittää oikeasti elossa ollutta henkilöä, kertoo toimitusjohtaja ja musikaalin ohjaaja Petri Lairikko.

  Avan rooliin etsittiin henkilöä, jossa yhdistyisivät Ava Gardnerin ulkonäkö, loistava laulutaito sekä loistavat näyttelijänkyvyt. Lairikon mukaan kandidaateista ylitse muiden nousi Arja, joka onnistuukin työssään huikealla tavalla. Sinatran kappaleet sopivat hänelle upeasti, ja erityisen onnistumisen hän tekee roolityössään Ava Gardnerina. Kyseessä on huikentelevaisen viettelijättären rooli, jollaisessa häntä ei ole aikaisemmin nähty.

  Ava&Frank -musikaalin 7-henkisen liveorkesterin kapellimestarina toimii Lucjan Czaplicki. Esityksen musiikkina on Frank Sinatran maailmankuuluja, upeita kappaleita. Laulut ovat suomenkielisiä. Uudet suomennokset ovat Jukka Virtasen ja Ilkka Talasrannan käsialaa.

  Musikaali edustaa Palatsin omaa tuotantoa parhaimmillaan; ohjauksesta vastaa toimitusjohtaja Petri Lairikko ja käsikirjoitus on taiteellisen johtajan Katariina Leinon käsialaa. Palatsin lavalle on tuotu Hollywoodin glamouria Kaija Serpenttiinin upealla puvustuksella. TV2:n päälavastaja Tapio Keskitalon suunnittelemassa lavastuksessa on hyödynnetty uusinta led-tekniikkaa, joka avaa katsojalle 1950-ja 1960-lukujen Hollywoodin säkenöivän maailman.

  – Musikaalin ensi-ilta 2.9.2010 sujui loistavasti. Vastaanotto on ollut hienoa sekä kriitikoiden että katsojien keskuudessa, iloitsee Petri Lairikko, jonka mukaan Ava&Frank-musikaalia esitetään niin kauan kuin yleisöä riittää.

Enemmän kuin teatteri

  Palatsin ravintolateatteri tarjoaa nautintoja niin sielulle kuin vatsalle. Ruoka tarjotaan pääsalin katettuihin pöytiin ja esitys katsotaan samoilta paikoilta. Iltanäytöksissä ruokailu alkaa tunti ja 45 minuuttia ennen esitystä, kun taas päivänäytöksissä illallinen tarjoillaan välittömästi show’n päätyttyä. Etukäteen tilattavien kolmen ruokalajin illallismenujen lisäksi Palatsissa on ns. iltapalalista, josta voi tilata pienempää suolaista syötävää joko etukäteen tai paikan päällä. Myynnissä on myös pelkkiä esityslippuja, ilman ruokailua muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Upeaan pääsaliin mahtuu liki 400 asiakasta.

  Illanvieton ei tarvitse päättyä näytöksen päättymiseen.

  – Esityksen jälkeen ravintolassa soitetaan aina musiikkia. Pikkujouluaikaan viikonloppuiltoina on luvassa myös muuta ohjelmaa, kertoo Lairikko. Esitysten jälkeen ravintola on aina auki klo 02:een.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »