Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Kesä ;  Syksy ;  Kevät ; 
Avainsanat: Etelä-Pohjanmaa, golf, Ruuhikoski, Kuortane, Härmä, Ylihärmä

Etelä-Pohjanmaa on KUNNON maakunta

Golfin hurmaa

Etelä-Pohjanmaan päättymättömät ”aakeet laakeet” ovat kuin tehtyjä golfin peluulle, ja maakunnassa onkin useita isompia ja pienempiä golf-kenttiä, joista löytyy haastetta kaikentasoisille golfareille.


  Ruuhikoski Golf pohjalaisessa jokimaisemassa tarjoaa elämyksiä ja haasteita sopivassa suhteessa. Kentän on suunnitellut kansainvälisestikin tunnettu golfkenttäarkkitehti Robert Trent Jones Jr., jonka filosofian mukaan kentällä on niin lyhyitä, tarkkuutta vaativia par 4 -reikiä, altaita kuin pitkien lyöntien par 4 ja 5 -reikiä. Ruuhikoskelta saa myös golfin opetusta alkeiskursseista lähtien.

  Kuortane Golfin yhdeksänreikäinen golfkenttä sijaitsee idyllisessä kartanomaisessa miljöössä Mäyryn kylässä, valtatie 66:n välittömässä läheisyydessä. Peltoaukiolle rakennetut väylät näyttävät helpoilta, mutta oikein sijoitetut esteet ja toisinaan pitkät karheikot tekevät Kuortane Golfin radasta yllättävän haastavan. Kuortane Golfin erikoisuus ovat tiiauspaikat, joita on kolmella väylällä peräti kaksi. Niitä hyödyntämällä väylät tulevat täysin erilaisiksi toisella kierroksella.

  Härmä Golf & Academy Ylihärmässä on 9-reikäinen, neljän lyöntipaikan täysipainoinen golfkenttäkokonaisuus, jonka monipuolisilta ja tasokkailta väyliltä saa haastetta kokeneempikin pelaaja. Golf-Academyssa puttauksen, swingin ja tiiauksen alkeita pääsee opettelemaan asiantuntevassa opastuksessa, ja tuloksellisen harjoittelun voi kruunata suorittamalla Green Cardin.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »