Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Kesä ; 
Avainsanat: Etelä-Pohjanmaa, jokiristeily, risteily, jokilaiva, Seinäjoki, Kyrönjoki, Lapuanjoki, Etelä-Pohjanmaan MatkailuAstu jokilaivaan

Lomamatkaa on mukava tehdä välillä muualtakin kuin maantieltä käsin. Vaikkei Etelä-Pohjanmaa ehkä olekaan Järvi-Suomen kaltainen sisävesiristeilyjen luvattu seutu, vesiliikennettä löytyy lakeuksiltakin. Maakunnan joet virtaavat vuolaina ja paikalliset jokiristeily-yrittäjät jatkavat jo 1500-luvulla alkanutta jokiliikennöinnin historiaa. Mikä olisikaan tunnelmallisempi tapa tutustua alueeseen kuin verkkaisesti matkaavan jokilaivan kyydissä?


Lakeuden Kutsu kutsuu lakeuksille

  Kaanaa Linesin operoima jokilaiva Lakeuden Kutsu kuljettaa Seinäjokea pitkin kaupungista kohti Alaseinäjoen entisiä tulvamaisemia. 30-paikkaisessa aluksessa matka kuluu mukavasti Seinäjoen historiaa ja kulttuuria kuunnellen.

  Jokiristeilyä voi täydentää erilaisilla oheisohjelmilla. Kaupunkijuna Alvarin kyydissä pääsee kaupunkikierrokselle joko Seinäjoella tai Nurmossa. Luonnossa viihtyville on tarjolla hieman erilainen luontoelämys Seinäjokeen rajoittuvalla suoalueella, Paukanevan pitkospuureitistöllä. Ainutlaatuisen suoalueen läpi kulkeva reitistö alkaa välittömästi Kaanaa Linesin jokilaivojen päätepisteestä ja jatkuu lähes viisi kilometriä aina Nurmoon saakka. Matkalla on mahdollisuus opastettuun kierrokseen sekä nuotioeväiden nauttimiseen laavulla.

  Jokiristeilyn yhteyteen sopii mainiosti myös vierailu talonpoikaistaloon Itämäessä. Itämäki on viehättävä, vanha pohjalaismiljöö, jossa toimii komia tilausravintola ympäri vuoden. Itämäen ravintola on tilattavissa yksityistilaisuuksiin ympäri vuoden.

Lähtisitkö Jaakko Ilkan kyytiin?

  Kuuluisan ilmajokelaisen sankarin Jaakko Ilkan nimeä kantava jokilautta tarjoaa tasaisen kyydin Kyrönjoella. Kokonaan katetusta ja ikkunallisesta Jaakko Ilkasta on hyvät näkymät kauniseen jokivarsimaisemaan.

  Ryhmille Jaakko Ilkalle on tarjolla perusristeilyn lisäksi kahviristeilyjä sekä noin kolmen tunnin mittaisia elämysristeilyjä Alajoella. Elämysristeilyllä aika lentää siivillä yhteislauluja laulellen ja perinnemaisemia ihaillen. Alajoen jokisaunalla noustaan maihin, saunotaan, syödään latoravintolassa ja nautitaan lopuksi kunnon nokipannukahvit.

Koivulehtikin kantaa!


  Lapualaisen Latomerilaivojen alus m/s Koivunlehti on paikallisin voimin suunniteltu ja rakennettu. Koivunlehti risteilee Lapuanjoella ja voi kuljettaa kerrallaan jopa 54:ää matkustajaa. Ensimmäisenä kesänään, vuonna 2008, Latomerilaivat tarjosi matkailijoille mm. Koti-uskonto-isänmaa-risteilyjä, jotka valottivat Suomen itsenäisyyden historiaa, ja seuraavana vuonna seurasivat kinkeri- ja virrenveisuuristeilyt. Tulevalta kesältä on jälleen lupa odottaa jotain erityistä – lapualaiseen tyyliin.

Anna asiantuntijan järjestää lomasi

  Helpoiten jokiristeilylle ja muihin Etelä-Pohjanmaan matkailunähtävyyksiin ja tapahtumiin pääset kun annat asiantuntevan matkailuorganisaation järjestää lomasi. Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy markkinoi ja myy kaikkia maakunnan kohteita, ja paketoi sinulle helposti tarpeitasi ja kiinnostustasi vastaavan matkailupaketin, olit sitten matkalla yksi tai ryhmän kanssa. Etelä-Pohjanmaan Matkailusta saat myös liput tapahtumiin, konsertteihin ja teatteriesityksiin, matkailuneuvontaa sekä täydelliset kokouspalvelut.

  Etelä-Pohjanmaan Matkailun tavoitat keskeiseltä paikalta Seinäjoen Matkakeskuksesta.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »