Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanmaa, Vaasa, hotel, hotelli, Kantarellis, ravintola, ruoka, majoitus, kokous, sauna

Hotellissa voi olla viihtyisää!

Vaasassa sijaitseva neljän tähden hotelli ja ruokaravintola Kantarellis on positiivinen poikkeus hotellien joukossa. Sen huoneissa on tarjolla runsaasti tilaa ja hemmottelumahdollisuuksia, jopa luksusta, tavallisen hotellihuoneen hinnalla!


  Hotellinjohtaja Timo Suomalainen ja hänen isänsä, tunnettu vaasalainen ravintoloitsija Seppo Suomalainen halusivat rakentaa erilaisen hotellin omaan kotikaupunkiinsa Vaasaan. Hotellia piirrettiin ja suunniteltiin 10 vuotta, kunnes se löysi paikkansa Vaasa Oy:n vanhasta lehtitalosta. Timo Suomalainen kertoo, että ajatus erilaisesta hotellista lähti omista kokemuksista. Suomalaiset ovat itse matkustaneet paljon ympäri Suomea ja yöpyneet monissa hotelleissa.

  – Usein on avattava verhot tietääkseen, missä kaupungissa taas onkaan, sillä kaikki hotellihuoneet ovat niin samanlaisia! Suomalainen hämmästelee.

Lämpimiä sävyjä ja tunnelmaa

  Ja toden totta, eron huomaa heti sisään astuessa. Lämpimät värisävyt luovat rennon ja rauhallisen tunnelman, johon ystävällisesti palveleva henkilökunta sopii loistavasti. Tällä jokainen asiakas on selvästi tärkeä!

  – Tavaramerkkejämme ovat vesi, tuli ja puu, siksi ne näkyvät meillä jo heti sisään tullessa, selittää Timo Suomalainen sisääntuloaulan ja ravintolan upeaa näkymää. Kahdessa takassa palaa tuli, huoneen ilmettä hallitsee suuri puu, jonka kuparinhohtoiset lehdet tuovat tilaan erikoisen, lämpimän tunnelman. Taustalla näkyvästä vesitaideteoksesta kuuluu veden solinaa.

  Jokaisella kerroksella on oma, lämmin värisävynsä. Huoneissa ei ole erillisiä luokituksia, vaan ne ovat samanhintaisia.

  – Tavoitteemme oli välttää laitosmaisuutta. Huoneet ovat erilaisia jopa korkeudeltaan, mutta varustetasoltaan sellaisia, että asiakkaat voivat todella viihtyä huoneissaan. Persoonallisuutta huoneisiin tuovat myös yksilölliset, Vaasan seudun upeat, isot maisemakuvat. Tavoitteemme on, että aika ikään kuin pysähtyisi asiakkaan astuessa huoneeseen. Ravintolamme on auki yhteen yöllä, joten sinne ehtii lepotauon jälkeenkin. Kun on ensin levähtänyt ja rentoutunut omassa hotellihuoneessaan, herkullisesta ateriastakin voi nauttia aivan toisella tavalla, Suomalainen selventää hotellin ideologiaa.

Sauna joka huoneessa

  Hotellissa on 68 juniorsuitea, joissa kaikissa on oma sauna. Tämän lisäksi 57 huoneessa on poreallas ja erillinen wc. Huonevarustukseen kuuluvat kylpytakit ja –tohvelit, joten saunan jälkeen voi istuskella huoneessaan kaikessa rauhassa.

  – Olemme pyrkineet luomaan mahdollisimman rennon ilmapiirin. Siihen tähtäävät niin hyvä äänieristys, kolmet verhot, himmentimet valaisimissa, kaukosäätimellä toimiva ilmastointi kuin suihkun messinkiset vesihanatkin. Viestitämme sitä, että täällä ei ole kiire minnekään, puhelee Suomalainen itsekin innostuen.

  Kaikki huoneet jakautuvat oleskelu- ja makuutilaksi. Väliseinämän keskellä on 42 tuuman televisio, jonka saa helposti käännettyä kumpaan tilaan tahansa. Oleskelutilan sohva muuntuu vuoteeksi, jolloin perheen lapsille saadaan ikään kuin oma huone.

  Jokaisessa huoneessa on vapaasti käytettävissä olevat langaton internet-yhteys, lukittava turvasäilö sekä silityslauta ja –rauta. Huoneessa on vedenkeitin, jolla voi laittaa kahvia, teetä tai kaakaota. Normaalista poiketen minibaarin hinnat ja juomamäärät ovat sellaiset, ettei omia juomia kannata käydä hankkimassa. Juomat juodaan oikeista viini- ja konjakkilaseista, totta kai!

Myrsky altaalla

  Hotellin alakerrassa on saunaosasto, jossa 18 hengen saunan lisäksi on Hot Tube –kuumavesiallas. Eksotiikkaa saadaan aikaan myrskykoneella ja tekolumisateella.

  – Varsinkin ulkomaalaisille se on huikea kokemus, sanoo Suomalainen.

  Tunnelmalliseen oleskelutilaan taustamusiikiksi voi valita linnunlaulua tai kosken solinaa.

Asiakas on tärkein

  Timo Suomalaiselle asiakastyytyväisyys on tärkeä, ja siksi hän liikkuu asiakkaiden parissa kysellen heidän viihtyvyyttään. Hän myös edellyttää työntekijöitään, että nämä asettavat asiakkaan aina etusijalle.

  – Haluan, että työntekijät ovat ”oman talon väkeä”. Meidän jokaisen, siistijöitä myöten, on voitava olla ylpeitä työstään. Tämä luo paikalle sen hengen, mikä välittyy asiakkaillekin.

  Talossa on oma huoltomies, joka vastaa talon kunnossapidosta. Kesäksi valmistuu aurinkoterassi, johon Timo Suomalainen suunnittelee Vaasan parasta salaattiravintolaa. Terassin alapuolella sijaitsevaan sisäpihaan on tulossa nupukiveys ja suihkulähteitä.

  – Aamuisin sitten huoltomies kastelee siellä kasveja olkihattu päässään ja huikkaa asiakkaille ystävällisesti ”Good Morning, Senor!”, visioi Suomalainen. Tyytyväisyys loistaa miehen kasvoilta!Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »