Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Uusimaa ;  Ahvenanmaa ;  Tapahtumat ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Konstrundan, taiteilija, ateljee, taide, keramiikka, taidetapahtuma, taidekierros

Ihana Suomen suvi


Carina Granlundin ateljee Mustasaaressa. (kuva: Kaj Kackur)

Konstrundan avaa jälleen ovet
taiteilijoiden työpajoihin

Minkälaista on taiteilijaelämä? Mistä taiteilija saa inspiraationsa? Tätä valottaa Konstrundan-taidetapahtuma, joka kutsuu 30.7.–1.8.2010 jälleen luovuuden lähteille.


  Konstrundanin aikana Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Turunmaalla ja Uudellamaalla eri visuaalisen taiteen alojen edustajat avaavat ateljeensa ja työhuoneensa yleisölle. Avoimien ovien tapahtuma on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille. Mukana olevat taitelijat, käsityöläiset ja muotoilijat on valittu hakuprosessin kautta, jonka tarkoituksena on ylläpitää Konstrundan-tapahtuman korkea taso ja taata yleisölle mielenkiintoinen tapahtuma. Tänä vuonna kohteita on 165.

  Kolmen päivän ajan kävijöille tarjotaan katseltavaa ja koettavaa. Useissa kohteissa on mahdollisuus osallistua erilaisiin workshopeihin ja kokea uudenlaisia elämyksiä. On mielenkiintoista seurata taiteilijoiden työskentelyä ja keskustella heidän kanssaan. Kävijät saavat vapaasti kommentoida taiteilijoiden töitä ja tehdä halutessaan taideostoksia. On aivan erilaista katsoa seinällään taulua, jonka tekijän ja tekopaikan on nähnyt!

  Viime kesänä Konstrundanin suosion kasvu yllätti kaikki. Kävijöitä oli kolmen päivän aikana 18 000, mikä oli peräti 80 % enemmän kuin edellisenä, ensimmäisenä vuonna.

  – Konstrundanista on tullut todella suosittu tapahtuma, iloitsee tyytyväinen projektikoordinaattori Anna Nöjd.

  Kävijöiltä tapahtuma on saanut yksinomaan positiivista palautetta. Vieraat tuntevat olevansa tervetulleita ja tapahtuman tunnelma on iloisen rento ja lämminhenkinen.

  Koska käyntikohteita on pitkin koko rannikkoseutua, voivat ihmiset kulkevat kohteesta toiseen. Kussakin kohteessa on oma tunnelmansa, mikä lisää kiertelyn viehättävyyttä. Päivän tai päivien aikana voi ihastua, hämmästyä, mykistyä, liikuttua, iloita aina väsymiseen asti, mutta päivän päätyttyä muistoissa on ikimuistoinen retki inspiroivassa ympäristössä.

Suunnittele oma kierroksesi

  Oman taidekierroksen, Konstrundanin, suunnitteluun saa apua tapahtuman internet-sivuilta, joilla on esitelty kaikki tapahtumassa mukana olevat taiteilijat. Käyntikohteet on ryhmitelty alueittain, mikä helpottaa reitin suunnittelua. Jokaisen taiteilijan kohdalla on myös karttalinkki helpottamassa suunnistamista kohteeseen.

  Tietoa käyntikohteista ja taitelijoista saa myös Konstrundan-lehdestä, jota jaetaan alueiden matkailuneuvontapisteissä. Lehti on myös ladattavissa internet-sivuilta.

  Konstrundan-tapahtuman tavoite on tukea Suomen ruotsinkielisten alueiden taiteilijoita. Tapahtuman mahdollistavat Svenska Kulturfonden ja Föreningen Konstsamfundet.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »