Nro 3-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Vaasa, huvipuisto, vesipuisto, leirintä, Wasalandia, Tropiclandia, Top Camping, telttailu

Huvipuistot


Kesän hauskin päivä vesipuistossa. (kuva: Puuharyhmä Oyj)

On puuhaa mukavaa,
ja se meitä kiinnostaa!

Vaasan Vaskiluoto on koko perheen monipuolinen lomakohde. Saarella sijaitsevat huvipuisto Wasalandia, kylpylä Tropiclandia laajoine vesipuistoineen sekä leirintäalue Top Camping Vaasa. Kaikki kolme kohdetta sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.


  Huvipuisto Wasalandian aukeaminen on jo 22 vuoden ajan aloittanut Vaasan kesäkauden. Tänä vuonna avajaisia vietetään 12.6.2010. Samana päivänä avataan myös Tropiclandian Vesipuisto.

Wasalandia – huvipuisto mahtava Wasalandia – huvipuisto mahtava

  Huvipuisto Wasalandian alueella on lukuisia eri toimintoja ja huvipuistolaitteita kaiken ikäisille yhteensä yli 40 kappaletta. Aluemaksuun sisältyy kaikkien huvilaitteiden vapaa käyttö.

  Huvipuiston alueella on useita eri teemoja. Liikennemaasta löytyvät sekä pienten lasten sähköautorata että hurjemmasta vauhdista pitäville sopiva Super Spin –laite, jonka suuret varret pyörittävät vauhdilla samanaikaisesti kahteen suuntaan.

  Kiipeily- ja pomppumaan suurella leikkialueella on paljon erilaisia kiipeilyvälineitä, liusuja ja tekemistä myös pienemmille lapsille. Suuret pomppukuplat ja trampoliinit innostavat eri ikäisiä ja kokoisia pomppimaan.

  Merirosvomaan seikkailuradalla pääsee testaamaan taitojaan. Vesivuoristorata Koskenlaskun reitin varrelta voi nähdä aina Vaasan keskustaan saakka!

  Touhula on lasten peli- ja leikkipaikka, joka huonommallakin säällä tarjoaa monenmoisia hauskoja juttuja.

  Tivolimaassa nautitaan perinteisten huvilaitteiden kyydistä, kuten koko perheen vauhdikkaasta ketjukarusellista. Kummituslinnan kierros on yhtä aikaa hauska ja pelottava. Monen mielestä Wasalandian kummituslinna on Suomen paras.

  3D-elokuvateatterissa näytetään vauhdikasta, kolmiulotteista seikkailuelokuvaa. Elokuvaa katsotaan "aurinkolasien" läpi. Elämystä täydentää teatterin liikkuvat penkit! Elokuvateatteriin peritään erillinen maksu.

Tropiclandia – vesipuisto loiskuva

  Tropiclandian Viihdekylpylä on auki ympäri vuoden, mutta kesäisin asiakkaiden iloksi aukeaa myös Tropiclandian suosittu ulkovesipuisto.

  Kylpylässä on vesiliukumäkiä, vesiverho, porealtaita, eksoottisia saunoja, aaltolaite ja mikä parasta - aina ihanan lämmintä! Puolentoista hehtaarin suuruisella ulkoalueella on neljä suurta liukumäkeä: hurjapäille sopivat Freefall ja Multislide, pitkä ja hauska moniratainen Surfing Hill sekä kumiveneellä laskettava Space Boat. Liukumäkien lisäksi alueella on lasten iso toiminta-allas, suuri auringonottoalue ja iso poreallas. Perheen pienimmille on oma toiminta-allas, jossa on myös pieniä liukuja.

  Vesileikeissä tulee nälkä. Kylpylän yhteydessä on ravintola Poseidon, jonka runsaassa buffet-pöydässä on tarjolla mm. salaattia, lämpimiä ruokia ja pizzapaloja. Ravintolassa saa syödä ja juoda niin paljon kuin haluaa! Vesipuiston Grilliravintola Walma-Burgerin edessä on suuri aurinkoterassi, josta on hyvä seurata vesipuiston vilinää ja nauttia samalla virkistävistä ruuista ja juomista.

Top Camping Vaasa – luonnonrauhaa ja tasokasta leirielämää

  Top Camping Vaasa on kaunis puistomainen leirintäalue merenrannalla. Sen sijainti vehreällä Vaskiluodon saarella on mainio,sillä matkaa Vaasan keskustaan on vain kaksi kilometriä. Näin leiriytyjien on helppo nauttia kaupungin laajasta palvelutarjonnnasta. Saaristoristeilylaivakin pysähtyy säännöllisesti leirintäalueen omalle laiturille.

  Leirintäaluetta on kehitetty viime vuosina erityisesti lapsiperheitä ajatellen. Alueella on polkuautorata, pomppulinnoja sekä oma uimaranta vesiliukuineen, jotka kaikki sisältyvät leirintäaluemaksuun. Pienellä vuokrahinnalla on käytettävissä polkuveneitä sekä minigolf-kenttä.

Telttailu on taas IN!

  Telttailussa yhdistyvät mukavasti helppo majoittuminen ja luonnonläheisyys. Rent-a-tent -paketti sisältää valmiiksi pystytetyn teltan, pöydän, tuolit ja sängyt petivaatteineen. Vuokratelttailu on osoittautunut niin suosituksi, että jopa vaasalaiset perheet tulevat telttailemaan.

  Mikäli telttailu ei jostain syystä innosta eikä omista asuntovaunua tai -autoa, leirintäalueella on vuokrattavana 31 peruskorjattua leirintämökkiä. Kaikissa mökeissä on neljä sänkyä, aurinkoterassi, lämmitys, sähkö, jääkaappi ja mikroaaltouuni ja ruokailuvälineet. Mökkien lähellä on lisäksi vesipisteet, wc:t ja hyvä grillikatos. Peitot ja tyynyt kuuluvat mökkien varustukseen, mutta liinavaatteista huolehtivat asiakkaat itse.

  Top Camping Vaasa on avoinna 24.5.–19.8.2010.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »