Nro 3-2010
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Aina ; 
Avainsanat: Tampere, Särkänniemi, huvipuisto, planetaario, akvaario, eläintarha, delfinaario, Sara Hildenin taidemuseo, Pitkä kuuma kesä

Moottoripyörän kyydissä vuoristoradalla!

Särkänniemen Elämyspuistossa kehitellään kävijöiden iloksi aina jotain uutta. Tämän kesän vauhdikkain uutuus on uusi moottoripyörävuoristorata MotoGee.


   Italialaisen laitevalmistaja Antonio Zamperlan valmistama MotoGee tarjoaa moottoripyöräilyn tunnelmaa. Rata tarjoaa poikkeuksellisen ajokokemuksen, sillä se hyödyntää uudenlaista laukaisutekniikkaa ja magneettijarruja. Startti on hurja, sillä heti laukaisussa vauhti nousee alle kolmessa sekunnissa 60 km tuntivauhtiin. Selkänoja takaa sen, ettei kovassakaan kiihdytyksessä pyörän päältä pääse putoamaan. Rata kohoaa 13 metrin korkeuteen ja mukana on aitoa moottoripyörärataa simuloivia kurveja ja mutkia, ennen kuin maalisuora häämöttää.

  MotoGeessä kulkee kaksi junaa, joissa molemmissa on 12 moottoripyörää. Vierekkäisissä pyörissä istuen pääsee nauttimaan vauhdikkaasta ajosta yhdessä ystävän kanssa. Minimipituusrajaksi laitteen käyttäjille on asetettu 120 cm. Tunnin aikana elämyksen ehtii kokea 700 innokasta vauhdin ystävää.

  MotoGeen naapuriin muuttaa myös autorata, ja moottoriurheiluteema näkyy siellä myös somisteissa.

Edessä jälleen Pitkä kuuma kesä!

  Särkänniemen vierailijoilla on jälleen mahdollisuus saada kasvonsa televisioon. MTV3:n Pitkä kuuma kesä –ohjelma lähetetään tänä kesänä Särkänniemestä suorana lähetyksenä joka sunnuntai 30.5.–8.8. klo 19.30–21.00. Juontajaparina nyt siis puolentoista tunnin mittaisiksi pidennetyissä lähetyksissä ovat Heikki Paasonen ja Satu Tuomisto. Särkänniemen lavalla esiintyvät Lenni-Kalle Taipaleen orkesterin lisäksi maamme huippuartistit. Ohjelman harjoituksia voi seurata koko sunnuntain ajan huvittelun lomassa. Illalla on mahdollisuus nauttia livelähetyksen ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Uudistuksia ja uutta ohjelmaa

  Särkänniemen uusi planetaario-ohjelma, Valon valtakunta – Elämän lyhyt historia, vie ihmeelliselle matkalle halki avaruuden ja ajan esittäen kertomuksen elämästä ja sen kehityksestä suuresta alkuräjähdyksestä nykyaikaan. Valon valtakunta –ohjelman visuaalinen toteutus, musiikki ja ääniefektit ovat henkeäsalpaavia.

  Akvaarion merivesialtaisiin on muuttanut uutta elämää. Myrkyllisten siipisimppujen seuraan on päässyt piikikäs isosiilikala, täplikäs pantterisäppikala ja taiteellisen kaunis picassokala.

  Sympaattiset pallokalat ovat juuri saapuneet uuteen altaaseensa, jossa niillä on 9000 litraa tilaa. Tila onkin tarpeen, sillä makeanveden pallokaloista suurin, kultapallokala, kasvaa jopa 50-70cm kokoiseksi. Kultapallokala sai seurakseen muutaman veikeän kyhmypallokalan.

  Lasten Eläintarhalle on tuotu tänä kesänä kaikkien entisten karvakorvien lisäksi vikkeliä maaoravia sekä pieniä viiriäisiä lasten ihmeteltäväksi.

  Delfinaarion tämän kesän räiskyvässä showssa taitava delfiiniperhe, Veera, Näsi, Delfi, Leevi ja Eevertti pääsevät esittelemään uudet taitonsa.

  Sara Hildénin taidemuseon kesänäyttely on avoinna 19.5.–5.9.2010. Esillä on Valikoima Sara Hildénin säätiön kokoelman teoksista, modernismin klassikoita ja uusimpia hankintoja. Kokoelman keskeisistä taiteilijoista esitellään maalari ja graafikko Kauko Lehtinen.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »