Nro 4-2010
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: pääkirjoitus, Päätoimittajalta, Ahti Oksman

Päätoimittajalta

Suomen kesä 2010 muistetaan ennätyksellisistä helteistä ja ennalta arvaamattomista rajuilmoista. Suomen kesien ennustetaan lämpenevän entisestään ilmastonmuutoksen myötä.

Ilmatieteenlaitoksen ryhmäpäällikkö Kirsti Jylhän mukaan ilmaston luonnollisen vaihtelun vuoksi kesien lämpeneminen on välillä hitaampaa, välillä nopeampaa. Kesät lämpenevät vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla keskimäärin noin 0,3 astetta vuosikymmenessä, myöhemmin nopeamminkin kasvihuonekaasujen päästökehityksestä riippuen Ilmatieteenlaitos, Suomen kesä 2010 puhutti).

  Tämä kesä oli kuitenkin poikkeuksellisen lämmin. Jotkut matkailuyritykset hyötyivät ja jotkut taas kärsivät siitä. Kukaan ei kuitenkaan osaa vielä ennustaa, minkälainen on ensi kesä.

  Tämän kesän helteistä huolimatta olemme tehneet ahkerasti töitä kehittääksemme lehteämme ja palveluitamme. Internet-sivujemme Uutisia kotimaan matkailusta –osioon on lisätty Uutisarkisto, jonne on arkistoitu vuosien 2009 ja 2010 aikana lehdessämme olleet uutisartikkelit. Avatun palvelun avulla kaikki uutiset ovat nyt aikajärjestyksessä helposti löydettävissä ja luettavissa.

  Lehden postitusta on laajennettu kaikkiin Suomen pääkirjastoihin, osaan suurempien kaupunkien sivukirjastoista sekä alan oppilaitoskirjastoihin. Näin levikkimme kasvoi 485 osoitteella. Tämän kautta haluamme palvella kirjastojen lukusaleissa käyviä kotimaan matkailusta kiinnostuneita lukijoita.

  Jokaisen lehtemme tekovaiheessa huomaan saman asian – Suomi yllättää! Tällä kerralla sen teki Etelä-Savo. Kauan kotimaan matkailussa toimineena luulin tietäväni yhtä ja toista kotimaan matkailusta, mutta uudelleen ja uudelleen sen monipuoliset tapahtumat, ooppera- ja musiikkijuhlat, messut jne. yllättävät tasokkuudellaan ja ammattitaidollaan. Vaikka haluaisimme, emme pysty tyhjentävästi kertomaan lukijoillemme Etelä-Savon monipuolisesta matkailutarjonnasta. Siispä kannattaa varata aikaa ja mennä elämään todeksi maakuntaliiton slogan - Koe elämyksiä Etelä-Savossa, Saimaan maakunnassa!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »