Nro 3-2010
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Pääkirjoitus, Päätoimittajalta, Ahti Oksman

Päätoimittajalta

  Urautuminen on ihmiselle tyypillistä. Hienompi nimi urautumiselle on rutiinit. Urautuminen tai rutiinit tarkoittaa asioiden samanlaista tekemistä päivästä toiseen, viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen.

  Asioiden tekeminen samalla lailla on tuttua ja turvallista. Mutta se voi olla myös vaarallista. Pahimmillaan urautuminen tai rutiinit voivat johtaa siihen, että vastustetaan kaikkea uudistumista. Uusi on pelottavaa, vanha on turvallista. Urautumista on kotona, työssä ja myös lomalla. Mitä kauemmin urautuminen jatkuu, sitä vaikeampaa urasta on päästä pois. Usein uuteen ajattelumalliin päästään vain jonkin kokonaisvaltaisen pysähdyksen seurauksena. Aina ei sekään vaikuta. Tuntuu jotenkin kummalliselta, että maanjäristykset ja tsunamit lomakohteissa ei muuta ihmisten matkustustottumuksia.

  Tuorein meidän eurooppalaisten uria ravistellut tapahtuma oli Islannin tulivuorenpurkaus ja siitä syntyneet tuhkapilvet. Lentorajoitusten seurauksena tuhansia ihmisiä jäin loukkuun työ- tai lomamatkoille.

  Merkillepantavaa asiassa on se, että nyt monikansallisissa yrityksissä alettiin pohtia, voidaanko asioita tehdä jotenkin toisin. Onko jokaiseen neuvotteluun pakko mennä lentäen vai voidaanko neuvottelut hoitaa jotenkin muuten? Onhan meillä Skypet, web-kamerat, videoneuvottelumahdollisuudet jne. Työntekijöillä on etäpäiviä, jolloin työasiat tehdään kotona tai loma-asunnolta. Aika näyttää miten asiat etenevät, onnistuuko rutiinien muuttaminen.

  Kotimaan Matkailumessut Tampereella osuivat juuri lentokieltojen ensimmäisiin päiviin. Messujen yleinen ilmapiiri oli hyvin kotimaanmatkailua suosiva. Keskustelut kävijöiden kanssa osoittivat, että tuhkapilvi Suomen yllä sai ihmiset ajattelemaan lomanviettoa ja matkailua kotimaassa. Heidän kohdallaan ura ei siis vielä ollut liian syvä!

  Tämän lehden sivuilla esittelemme mielenkiintoisia kohteita erityisesti Pohjanmaalta. Ja jos pohojalaanen ilmapiiri ei tunnu sopivan, on tarjolla eksoottisempia kohteita kuten Kristinestad, Närpes och Kaskö.

  Matkailu kotimaassa.fi lehden koko toimituskunta toivottaa lukijoillemme hyvää kesää!Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »