Nro 2-2010
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Eurajoki, Vuojoki, Vuojoen kartano, kokous, elämys, ruokailu, melonta, pyöräily, tiimityö, elokuva

Onnistunut ohjelma kruunaa päivänVuojoen kartanolla

Vuojoen kartano Eurajoen rannalla tarjoaa tekemistä ja näkemistä koko päiväksi. Kartanossa toteutaan monipuolisia oheisohjelmapalveluita, joiden kattavasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle ryhmälle kokonaisuus, joka kruunaa kokous- tai retkipäivän.


Aidot empire-pidot 1800-luvun tapaan

  1830-luvulta lähtien Vuojoen kartano toimi aateliskotina, jossa isäntäperhe Lars Magnus Björkenheimin johdolla järjesti loisteliaita juhlia ystävilleen ja sukulaisilleen. Kartanossa seurusteltiin, tanssittiin ja nautittiin talon antimista. Myös kulttuurin eri osa-alueiden harrastaminen oli muodikasta, ja niinpä kartanossa luettiin paljon ranskalaista kirjallisuutta, soitettiin flyygeliä sekä pelattiin seurapelejä.

  Nykyajan empire-pidoissa taiteilija Pirjo Hamm-Hakamäki tutustuttaa juhljat 1800-luvun ruokalajeihin, seurapiirien illanvietontapoihin ja tottumuksiin moniin muihin yksityiskohtiin. Pidot jakautuvat kahteen osaan: elämykselliseen oppimiseen ja sen jälkeen käytännön kokemiseen. 1800-luvun ruokakulttuuriin perehtynyt Ravintola Wuojoen henkilökunta valmistaa aitojen 1800-luvulla käytössä olleiden reseptien mukaisia herkkuja, ja tunnelman kruunaa 1800-luvun henkeen koristellut kartanon juhlasalit, ajan henkeen pukeutunut henkilökunta ja flyygelistä loihditut 1800-luvun sävelet.

Luonnon helmaan

  Erinomainen tapa ottaa Eurajoki haltuun on tehdä se ulkoillen. Vuojoen kartanon alueelta on mahdollisuus lähteä opastetuille ulkoiluretkille joko meloen tai pyöräillen. Melontaretki alkaa Vuojoen Kartanon sillalta, josta melotaan oppaan johdolla Eurajokea pitkin merelle ja edelleen Kaunissaareen, jonne matkaa on noin 7,5 km. Paikan päällä nautitaan luonnon helmassa nokipannukahvit ja eväät, minkä jälkeen patikoidaan saaren luontopolulla ja tutustutaan sen mielenkiintoiseen historiaan.

  Maastopyöräretki lähtee kartanon pihalta, ja reitti kulkee viehättäviä metsäteitä pitkin kohti kaunista Irjanteen kylää, jossa tutustutaan Satakunnan vanhimpaan puukirkkoon. Irjanteelta jatketaan Vuojoen kartanolle kuuluneeseen Välimaan torppaan, jossa tutustutaan torpparielämään kahvien ja eväiden kera.

Yhteistyötä etsimässä

  Yritysryhmille Vuojoen tiimiohjelmat ovat hyvä tapa edistää yhteistyötä ja nostattaa tiimihenkeä. Esimerkiksi Da Vinci -koodin jäljillä ryhmät joutuvat yllättäen suuren taideaarteen haltijaksi. Suomalaisten taidemaalareiden teoksista löytyvä salainen symboliikka viittaa teemaan, jonka selvittämiseksi vaaditaan arvoituksellisten ja yllättävien haasteiden selvittämistä, yhteistyötä ja hyviä kommunikaatiotaitoja.

  Kun ryhmä tarvitsee tiivistä yhteistyötä ja me-henkeä, kannattaa ryhtyä elokuvan tekoon. Elokuvien kuvausryhmän välille syntyy usein vahva side, joka johtaa hyvään yhteishenkeen. Samanlaista yhteisöllisyyttä tavoitellaan Tiimileffa-paketissa, jonka aikana työyhteisö pääsee tekemään yhdessä mieleisensä elokuvan. Päivä huipentuu luonnollisesti ensi-iltaan.

  Vuojoen päivään voi yhdistää myös esimerkiksi hemmotteluhoitoja tai tapakasvatusta. Kaikissa ohjelmapalveluissa tuottajana ovat ammattilaiset, joiden käsissä päivästä tulee ikimuistettava.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »