Nro 2-2010
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tampere, ravintola, Bodega Salud, ruokailu, espanjalaisravintola, Salud, tapas, kokous

Salud tekee tunnetuksi espanjalaista ruokakulttuuria


Salud tarjoaa espanjalaisen keittiön klassikoita ja latinalaisen maailma eksoottisia erikoisuuksia.

Makunautintoja Tampereella

Bodega Salud, Tampereen ehkä nimekkäin ruokaravintola, sijaitsee keskeisellä paikalla vain 150 metriä Tampereen rautatieasemalta.


Espanja tuli Suomeen

  Kokki Hannu Wiss ihastui 1970-luvun alussa espanjalaisen ruokakulttuurin värikkyyteen, monimuotoisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Suomeen palattuaan hän perusti Tampereelle leppoisan ja tunnelmallisen espanjalaisravintolan nimeltä Salud. Ravintola herätti huomiota erilaisuudellaan. Tilat olivat ahtaat ja sokkeloiset, sisustus oli välimerellisen värikäs, sisustuksena eksoottisia esineitä ja taustalla soi espanjalainen musiikki. Erikoista oli myös avokeittiö sekä hymyilevä ja juohea palvelu. Ja tietysti se, että Salud oli yleensä aina täynnä!

  Ravintolan ruokalistalle tuotiin muutamia todellisia suosikkierikoisuuksia, joita valmistetaan Saludin keittiössä edelleen alkuperäisohjeen mukaisesti, mm. Pippuripihvi, Rosvonpaisti ja Paella sekä vahvasti valkosipuliset Lampaankyljykset. Saludin ruuat ovat espanjalaiseen tapaan valmistettuja reheviä, aitoja lihapainotteisia annoksia.

Ennakkoluuloton edelläkävijä

  Jo 1970-luvulta lähtien Saludissa on ollut päivittäin vaihtuva raikas ja monipuolinen salaattipöytä, jossa jälkiruuaksi tarjolla on juustoja ja eksoottisia hedelmiä. Salaattipöytä sisältyy lämpimien ruokien hintaan.

  Tapas-café tarjoaa pieneen nälkään pienellä rahalla herkullisia tapas-ruokia, erikoiskahveja sekä laadukkaan valikoiman sherryä ja espanjalaisia viinejä.

  Vuosien varrella Hannu Wiss on esitellyt suomalaisille eksoottisia syötäviä: alligaattorin, biisonin, emun, strutsin, kilpikonnan, kalkkarokäärmeen…

  Nykyään Saludin tilat muodostuvat sokkeloisesta ruokaravintolasta kabinetteineen, ravintolan etuosan sisäterassimaisesta tapasbaarista, toisen kerroksen juhlaparvesta sekä pienempiin yksityistilaisuuksiin mainiosti soveltuvasta kokous- ja juhlakabinetista.

Tunnettu ja tunnustettu

  Saludin intiimi espanjalais-latinalaisamerikkalainen tunnelma sekä erityisesti sen maukkaat pihvit, eksoottiset herkut ja uudet makuelämykset, raikkaat salaatit ja tasokkaat huippuviinit tunnetaan laajalti Suomessa ja ulkomaillakin.

  Espanjan valtio on osoittanut tunnustusta luovuttamalla Saludille arvostetun Placa al Merito Turistico -kunnialaatan espanjalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemisestä. Lisäksi Hannu Wiss on niitä todella harvoja keittiöalan ammattilaisia, joka on Espanjan ulkopuolelta hyväksytty tuhatvuotiaan Turskaveljeskunnan jäseneksi.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »