Nro 5-2010
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: Kymenlaakso, Kotka, Kotkan kaupunginteatteri, ravintola Kairo

Kotkan kaupunginteatterin esityksiä myös ravintolassa


Kairon musiikkishow Universal Garden tempaa mukaansa. kuva: Pekka Korhonen

Kairo onkin Kotkassa

Kotkalaisen teatterin juuret vievät aina vuoteen 1908 asti. Nykyään Kotkan kaupunginteatteri on laadukkaaseen draamaan ja musiikkiteatteriin panostava ammattiteatteri. Teatterilla on esityksiä vuosittain 200–250 ja ensi-iltoja on 6-7.


  Kotkan kaupunginteatteri toimii kolmella näyttämöllä, joista Suuren näyttämön esityksiin mahtuu 362 katsojaa. Naapuri-näyttämön salissa tilaa on 160 hengelle. Suunnilleen saman verran teatteriyleisöä mahtuu Satamakadulla sijaitsevaan Ravintola Kairoon, joka on tunnelmaltaan aivan erilainen kuin perinteiset teatterisalit, ja esityksiä katsotaan pöydissä.

  Suurella näyttämöllä esitettävä musikaali Suruttomat ymmärtää rakkauden ehdottomuutta ja vaatii sille edellytyksiä elää myös arjessa. Sirkku Peltolan Minna Canthin näytelmän pohjalta kirjoittama musikaali sai ensiesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa vuonna 2004. Matti Puurtisen musiikki ja Heikki Salon laulut kuljettavat sykähdyttävän herkistä hetkistä elämän kohokohtien raisuun riemuun sekä takaisin sydäntä satuttaviin kohtalon hetkiin.

  Musikaalin on ohjannut Raija-Sinikka Rantala ja koreografina vierailee Marjo Kuusela. Musiikin on sovittanut ja johtaa kapellimestari Ari Ismälä. Päärooleissa ovat säteilevät nuoret näyttelijät Kaisa Leppänen, Lauri Tanskanen ja Anna Lipponen.

  Suurella näyttämöllä nähdään myös Michael Cooneyn farssi Puhtaana käteen. Päähenkilö on jo pari vuotta elättänyt itsensä huijaamalla sosiaaliviranomaisia ja huomaa, ettei sen lopettaminen ota onnistuakseen, vaikka yrittäisikin. Eräänä päivänä ovelle saapuu tarkastaja…

  Ohjelmistossa jatkavat myös suositut Klubit stand up -vieraineen ja improesityksineen.

Naapurissa nauretaan

  Naapuri-näyttämöllä on yleisöä huvittaa Rob Beckerin vallattoman hauska yhden miehen show Luolamies. Tämän päivän Luolamies yrittää ymmärtää naisten ihmeellistä maailmaa ja selvittää, miksi se on miehelle joskus niin vaikeaa. Samalla Luolamies oppii jotain valaisevaa itsestäänkin. Kotkassa luolamiestä esittää Antti Leskinen ja esityksen ohjaa itsekin luolamiestä esittänyt Sixten Lundberg.

Musiikki valloittaa Kairossa


  Ravintola Kairon lavalla nähdään fantastinen musiikkishow Universal Garden ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaisen johdolla. Musiikkinäytelmässä menneen ja nykyisen maailman orkesteri toteuttaa karaokehittejä ja listasuosikkeja uusista näkökulmista ja hakee vastausta kysymykseen, keitä me olemme ja keitä haluaisimme olla. Mitä lauluvalinnat kertovat laulajistaan?

  Kotkan kaupunginteatterin syksyn ohjelmistoa täydentävät myös vierailuesitykset.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »