Nro 5-2010
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Somero, Lamminniemi, hyvinvointi, suolahuonehoito, infrapunasauna, kynttiläuinti, päivätoiminta, virkistys, ravintola, ruokailu, liikunta

Hyvinvointipalveluista haetaan virkeyttä ja laatua elämään
Yhä useampi ikäihminen hakee elämäänsä nykyisin virkeyttä ja laatua erilaisista hyvinvointipalveluista. Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa senioreita ja senioriryhmiä hemmotellaan muun muassa suolahuonehoidolla. Lamminniemen Hyvinvointikeskus sijaitsee Somerolla luonnonkauniissa ympäristössä. Se tunnetaan ennen kaikkea monipuolisena kuntoutus- ja virkistyspaikkana, jonka asiakaskunta koostuu pääasiassa ikääntyvistä aikuisista.


  Suolahuonehoidosta on tullut viime aikoina erittäin suosittu hoitomuoto. Siinä asiakkaat istuvat lepotuoleissa hengittäen suolalla vuoratun huoneen suolapitoista ilmaa. Katossa olevien kaiuttimien kautta voidaan soittaa rentouttavaa musiikkia.

  ― Generaattori puhaltaa huoneeseen hoidon aikana hienon hienoa suolapölyä. Se on niin hienoa, ettei sitä edes huomaa, mutta se kulkeutuu hengitysilman mukana keuhkojen perimmäisiin sopukoihin saakka, markkinointisihteeri Annika Himanen selittää. Hänen mukaansa suolahuonehoidolla on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia.

  ― Se auttaa moniin hengitystie- sekä iho-oireisiin. Tyypillisiä sairauksia, joihin siitä on apua, ovat astma, erilaiset allergiat, atopia, proriasis sekä nenä- ja poskiontelotulehdukset. Suola vähentää tulehduksia ja irrottaa limaa, minkä seurauksena hengitys helpottuu. Se myös imee kosteutta ja desinfioi ja parantaa siten ihon kimmoisuutta.

  ― Jotkut asiakkaat ovat ihmeissään, kuinka näin helposti voi saada aikaan niin isoja vaikutuksia.

  Suolahuonehoidossa käytettävä suola on puhdasta vuorisuolaa. Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa voi hoitaa itseään myös toisella suolankäyttöön perustuvalla hoitomuodolla, nimittäin MeineBase-suolakylvyllä. MeineBase-kylpysuola sisältää erittäin hienoksi jauhettuna arvokkaita emäksiä muodostavia kivennäisaineita ja jalokiviä, kuten safiiria, vuorikristallia ja onyxia. MeineBase-kylpysuolan avulla iho puhdistuu sekä tuntuu joustavalta ja pehmeältä. Se myös vähentää muun muassa jalkojen turvotusta sekä kipuja ja särkytiloja.

  Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen uusin hoitomuoto on infrapunasauna, joka eroaa perinteisestä saunasta monessa suhteessa. Lämpötila on siinä matalampi, vain 45―50 astetta, eikä siellä heitetä lainkaan löylyä.

  Infrapunasaunan lämpö perustuu lämpöelementteihin, jotka tuottavat pitkäaaltoista, kuivaa lämpöä. Toisin kuin perinteisessä saunassa, infrapunasaunassa pitkäaaltoinen lämpö lämmittää ihmisen kudoksia suoraan ja syvältä, minkä johdosta hikoilu on infrapunasaunassa erittäin voimakasta.

  Himasen mukaan kyseessä on täysin turvallinen hoitomuoto.

  ― Infrapunasaunassa käytetään samoja säteitä kuin keskoskaapissa, joten ei se voi kovin vaarallista olla.

  Infrapunasaunalla on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia. Se muun muassa puhdistaa elimistöä syvältä, stimuloi verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja lievittää stressiä.

Kynttiläuinnille

  Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa vierailee runsaasti erilaisia yhdistyksiä sekä eläkejärjestöjen edustajia. Tarjolla on muun muassa päivätoimintapaketteja, joihin sisältyy monenlaista mukavaa toimintaa. Ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi tuolijumppaa, tasapainoilua, rentoutusta, askartelua, bingon pelaamista tai kaskujen kertomista. Ohjelma räätälöidään aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaiseksi. Lamminniemi onkin saanut erityistä kiitosta erilaisten erityisryhmien huomioimisesta.

  Hyvinvointikeskuksessa voi viettää myös useamman päivän. Virkistyspaketteihin voi sisältyä liikuntapainotteista toimintaa sekä erilaisia hoitoja, kuten suolahuonehoitoa. Asiakkaiden nälän pitää kurissa Lamminniemen ravintolan herkullinen noutopöytä. Yöpyminen tapahtuu Hyvinvointikeskuksen majoitustiloissa.

  Lamminniemessä viihtyvät myös monet yritykset, jotka järjestävät siellä henkilökunnalleen työ- ja toimintakykyä edistävää tyky-toimintaa. Tyky-päivät ovat useimmiten liikuntapainotteisia ja niihin voi sisältyä esimerkiksi sauvakävelyä, vesijumppaa tai kuntonyrkkeilyä. Liikunnan lomassa on tavallisesti muutakin virkistystoimintaa, kuten pelejä ja leikkejä tai vaikkapa tiimihenkeä kohottavaa aartenmetsästystä. Vauhdikkaan päivän päätteeksi sopii mainiosti rentoutuminen ja rauhoittuminen tunnelmallisella kynttiläuinnilla.

  ― Kynttiläuinnissa tunnelmaa luovat altaan reunoille sytytetyt kynttilät. Kynttiläuinti on oikein nautinnollinen tapa rentoutua. Siinä yhdistyy kaksi ihmismieltä rauhoittavaa elementtiä, vesi ja tuli. Päälle iltapala ja lasillinen viiniä hyvässä seurassa, niin muuta ei enää kaipaakaan, Himanen toteaa pilke silmäkulmassa.Tekstin kirjoittiSuvi Roselli


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »