Nro 5-2010
Luokittelu: Uusimaa ;  Tapahtumat ;  Talvi ; 
Avainsanat: Lohja, Menneen ajan joulumarkkinat, joulumarkkinat, Tytyri, Lohjan kirkko, Pyhän Laurin kirkkoMenneen ajan joulutunnelmaa Lohjalla

Taas on aika virittäytyä jouluun. Tunnelmalliset ja lämminhenkiset Menneen ajan joulumarkkinat järjestetään Lohjan keskiaikaisella kirkonmäellä ja sen ympäristössä nyt jo kuudennentoista kerran. Tänä vuonna joulumarkkinapäivät ovat lauantai 11.12. ja sunnuntai 12.12.2010.


  Myyntikojuja pystytetään yli 200 ja tarjolla on jälleen korkealaatuisia itse valmistettuja tuotteita, kuten käsitöitä tekstiileistä puutöihin, jouluisia makeita ja suolaisia, perinteisiä ja paikallisia herkkuja, lahjatavaroita, kuusenkoristeita, kransseja, taontatöitä ja paljon muuta mielenkiintoista.

  Joulumarkkinoiden tunnelma on kiireetön ja sinne tullaan viettämään aikaa. Kiertelyn välissä joko istahdetaan nuotion ääreen lämmittelemään tai nautitaan makoisia herkkuja myyntikojuista ja kahviloista. Tarjolla on myös monenmoista nähtävää.

  Mitä olisi joulunodotus ilman Tiernapoikia tai jouluista kuorolaulua! Oman tunnelmansa tuo seppien kilkuttelu. Roolipelaajat miekkailevat ja syöksevät tulta markkinayleisön hämmästellessä. Yksittäisten markkinakojujenkin edessä on ohjelmaa houkuttelemassa väkeä ostoksille. On huilunsoittoa, kansantanhua, haitarinsoittoa ja lapsi-kuoroja, sulassa sovussa. Sovussa kannattaakin olla, sillä vanhan ajan malliin häiriköt pannaan jalkapuuhun!

  Lohjan Pyhän Laurin kirkossa on ohjelmaa lähes koko tapahtuman ajan. Lauantaina luetaan mm. jouluevankeliumi, tietysti Lohjan murteella. Lauantaina on myös Lohjan Kaupunginorkesterin perinteinen joulu-konsertti, jossa solisteina ovat sopraano Johanna Rusanen ja tenori Hannu Jurmu. Musiikin johtaa Markus Lehtinen. Sunnuntain markkinapäivä aloitetaan juhlavasti jumalanpalveluksella.

  Koko markkina-alue on täynnä erilaista ohjelmaa. Museon alueella on Taitopaja, jossa käsityöläiset esittelevät työtään. Museon aitassa on joulupukilla oma postikontti, jossa lapset voivat tavata pukin. Ohjelmaa on myös kouluilla, Lohjan Pääkirjastossa, seurakuntakeskuksessa ja Kirkkokentällä.

  Mielenkiintoisen lisän päivän ohjelmaan saa osallistumalla kaivoskierrokselle. Kumpanakin joulumarkkinapäivänä järjestetään Tytyrin Kaivosmuseoon opastetut kierrokset, joihin ei yksittäisten vieraiden tarvitse tehdä ennakkovarausta. Ryhmien tulisi kuitenkin varata kierros Lohjan Matkailupalvelukeskuksesta.

  Viime vuonna Lohjan joulumarkkinoilla kävi noin 25 000 vierasta kahden päivän aikana.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »