Nro 1-2011
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Savo, Tervo, Eerikkala Golf, LohimaaVilkas ja vireä Tervo
tarjoaa tunnelmaa

Löydöistä päätellen Tervon vesistöinen seutu on tuonut Rautalammen salmen rantamille asutusta jo rautakaudella. Nykyisin pieni Tervon kunta on vilkas ja vireä mökkikunta, joka tarjoaa mökkiläisille ja matkailijoille erinomaiset puitteet etenkin vesistömatkailuun.


  Tervon kunnan pinta-alasta peräti 30 prosenttia on vesistöjen peitossa, joten ei ihme, että suositun mökkikunnan väkimäärä tuplaantuu aina kesäisin. Kunnasta löytyy mm. 9-väyläinen Eerikkala Golf sekä Äyskosken rannalta Lohimaan loma- ja vapaa-ajankeskus ja moderni Caravan-alue. Lisäksi alueella toimii lukuisia majoituspalveluyrityksiä, joiden hyvissä puitteissa loma tuntuu lomalta ja arjen kiireet unohtuvat.

Hauska ja haastava Eerikkala Golf

  Golfin ystävien ehdoton matkailukohde on Tervon Riitniemessä sijaitseva Eerikkala Golfin 9-väyläinen golfkenttä. Hyväkuntoinen kenttä on saavuttanut suuren suosion niin lähiseudun pelaajien kuin lukuisten kesäasukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa. Klubipelaajille suunniteltu kenttä sopii erinomaisesti aloittelijoille, mutta antaa haasteita myös kokeneille pelaajille. Monipuoliset väylät pitävät pelin mielenkiintoisena: väylillä tulee vastaan bunkkereita, hiekkaesteitä ja jopa suo, ja väylien välillä salakavalakin kaltevuus ottaa pelaajan pelisilmästä mittaa.

  Harjoitusalueilla kuka tahansa voi kokeilla lyöntejä, ja Eerikkalassa järjestetään säännöllisesti myös golfkursseja aloittelijoille. Klubitalon kahviossa ja terassilla voi hyvin nauttia kahvista ja virvokkeista sekä seurata kentän pelitoimintaa.

Lohimaa on kaiken kansan kesäpaikka

  Noin 7 kilometrin päässä Eerikkalan Golf-keskuksesta sijaitseva Lohimaan loma- ja vapaa-ajankeskus, jossa muutkin kuin kalastuksen ystävät nauttivat lomailusta hulppeissa olosuhteissa. Lohimaan sydämenä kuohuva Äyskoski tarjoaa kalojen narraajille kalastajan paratiisin: Pohjolan parhaan koskikalastuspaikan kalasto hakee vertaistaan Suomessa!

  Lohimaan 1,2 kilometriä pitkä koski- ja perhokalastusalue on jaettu kolmeen alueeseen, joissa voi narrata kaloja ympäri vuoden. Äyskoski tarjoaa pääasiassa taimenta, harjusta ja kirjolohta, mutta ajoittain myös siikaa. Niillekin, joita kalojen kyttääminen ei kiinnosta, Lohimaa tarjoaa monipuolisesti tekemistä, ja Lohimaa onkin hieno kokous- ja ryhmäretkikohde.

  Lohimaan beach volley -kenttä, lasten leikkipaikka sekä elävä musiikki ym. ohjelma viihdyttävät vierailijoita läpi kesän. Kalalammesta voivat kaikki onkia tuoretta kalaa joko mukaan otettavaksi tai kesäravintolassa nautittavaksi. Kalastaminen tai välineiden käyttö ei maksa mitään vaan hinta perustuu saaliiseen. Napatut kalat Lohimaan henkilökunta valmistaa saman tien paikanpäällä; savustettuna, loimutettuna tai tuoreena. Sateista päivää voi viettää vaikka Lohimaan pelihuoneessa, jossa on mahdollista laulaa vaikkapa SingStaria jättisceeriltä ja ammattilaistason äänentoistolaitteista.

  Koskikalastukseen on tarvittaessa vuokrattavana kalastusvälineet ja opaspalvelut. Ryhmille järjestetään tilauksesta monipuolista ohjelmaa kuten husky-safareita, tarkkuusammuntaa, Paint Ball –kisoja tai vaikkapa Savolaiset Olympialaiset.

Kauniita unia

  Lohimaan mukavissa majoitustiloissa uni maistuu ulkona vietetyn päivän jälkeen. Päärakennuksessa ja Log Hotellissa on yhteensä 12 tasokasta huonetta, joista osa on kahden hengen huoneita ja osa suurempia perhehuoneita. Tilavat huoneet ovat ilmastoituja, useissa huoneissa on takka ja yhdessä oma sauna. Hotellihuoneiden lisäksi Lohimaassa on majoitukseen tarjolla 8 ja 6 ja 4 hengen hirsimökit saunoineen ja kalankäsittelyhuoneineen.

  Saunomisesta innostuneet viihtynevät hyvin Lohimaassa, sillä alueen saunoista löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki. Lohimaan suosittu VIP-sauna sijaitsee parin kilometrin päässä päärakennuksesta. VIP-saunalla on oleskelutila, keittiö, puku-/pesuhuone kylmävesialtaineen ja tietenkin savusaunan tuntuinen ylellinen sauna noin 15–20 hengelle. Sokerina pohjalla on uimaranta ilman naapureita.

  Lempeälöylyinen Mutteri savusauna Äyskosken rannalla on perinteinen savusauna, musta ja savunarominen, jonka terassilla on hyvä nautiskella auringonlaskusta ja pulahtaa välillä vilvoittelemaan Äyskoskeen. Luksusta elämään tarjoaa etenkin naisasiakkaiden suosiossa oleva poreallassauna, jonka vesiputoussuihkusta nauttiminen on vertaansa vailla, löylyjen välillä voi vilvoitella idyllisessä kynttiläbaarissa.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »