Nro 1-2011
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Talvi ; 
Avainsanat: Pohjois-Savo, Siilinjärvi, Kunnonpaikka, Fontanella, Kasurila


Fontanellassa viihtyy koko perhe.

Aktiivilomalle Siilinjärvelle

Siilinjärvi on aktiivista lomaa kaipaavalle ehdoton kohde Pohjois-Savossa. Siilinjärvi kutsuu liikkumaan niin maalla, lumella kuin vedessäkin – ympäri vuoden.


Kaikki kunnossa!

  Kunnonpaikka on monipuolisesti palveleva kylpylähotelli sekä kuntoutumis- ja hyvinvointikeskus. Kuopiosta vain 10 kilometrin päässä sijaitsevassa Kunnonpaikassa on yhden katon alla kaikki tarvittava. Se soveltuu mainiosti esimerkiksi tyhy-päivän kohteeksi, hemmottelupäivän ohjelmaksi tai kokouksen pitopaikaksi – mahdollisuuksia on.

  Kunnonpaikan hoitokylpylä Harmonia on julistettu stressivapaaksi alueeksi. Harmonian hierojien ja kosmetologien hellissä käsissä, tuoksuvissa yrttikylvyissä, hoitavissa jalka- ja käsihoidoissa sekä ylellisissä kauneushoidoissa saat uutta elinvoimaa olemukseesi. Ripauksen romantiikkaa arjen keskelle tuo Romantica-kylpy kahden kesken, ja lapsivieraiden uutuuksia ovat Prinsessa Ruususen kylpy, Tuhkimon käsihoito ja Inkkarihieronta.

  Kunnonpaikan kylpylässä on seitsemän allasta: aikuisille virkistävä viihdeallas hierovine vesisuihkuineen, nautinnollinen poreallas, jäinen kylmäallas sekä kuntouintiallas ohjattuine vesijuoksuineen. Pienet vesipedot viihtyvät lastenaltaassa ja vesiliukumäessä. Rentoutuminen Osmanni-saunojen hellivissä ametistihöyryissä kruunaa kylpyläkokemuksen.

Pub Kulkuri on Reissumiesten ja -naisten olohuone

  Kokous- tai virkistyspäivän päätteeksi on mukava istua yhdessä iltaa Kunnonpaikan Pub Kulkurissa. Pub Kulkuri on aikuisille suunnattu olohuone johon on helppo astua sisään, jatkaa jälkipelejä, seurata urheiluohjelmia isolta taulu-TV:ltä tai pelata porukalla vaikka dartsia. Kulkurin iltaohjelmassa on mm. suositut yhteislauluillat, karaokea, esiintyjiä sekä pubivisailua.

  Pub Kulkurin paikalla 1990-luvun lopulla olleessa baarissa kokoontui laajalti tunnettu Miesten Ompelukerho, jonka yhteinen ponnistus oli virkata pitkää kaulahuivia. Huiville ehti kertyä mittaa useita metrejä, kunnes kaulahuivi tuhoutui tulipalossa. Kulkuri on nyt päättänyt aloittaa urakan uudelleen: tavoitteena on tehdä maailman pisintä, miesten tekemää, virkattua kaulahuivia. Naiset saavat olla mukana vain opastamassa. Virkkauskokemuksia voi lukea Kulkurin vieraskirjasta.

Fontanella – kesä kaiken aikaa

  Kylpemisen riemua voi jatkaa virkistyskylpylä Fontanellassa, jonka allasosaston kymmenessä altaassa saa helposti kulumaan tunnin jos toisenkin. Mm. aalto-, terapia- ja porealtaissa keho pääsee rentoutumaan, ja luola-altaan valot ja musiikki tarjoavat hoitoa myös mielelle.

  Jos allasosaston rentoutumisaltaat eivät aivan jaksa tyydyttää vauhdin hurmaa janoavia, vaihtoehtokin on. Hurjapäät osannevat antaa arvoa Fontanellan huikealle, 90-metriselle vesiliukumäelle. Vaihtuvilla valoefekteillä varustettu mäki on Suomen pisimpiä, ja korkeutta sillä on reilut 10 metriä. Alas on siis perin helppo tulla, mutta ylös pääseminen ei aina olekaan niin yksinkertaista: haasteista pitäville tarjolla on vesikiipeilyseinä, jossa on hyvä laittaa ketteryys koetukselle. Pienille polskijoille Fontanellassa on varattu oma lasten allasalue, jonka vettä suihkuttavat eläinhahmot ja leikkiallas sienimökkeineen houkuttelevat vesileikkeihin. Ennen vesileikkejä kannattaa viivähtää hetki myös uudistetulla perhekuntosalilla, josta löytyvät Easy Line -sarjan laitteiden lisäksi lasten kuntoiluun kehitetyt Gymkids-laitteet.

  Kaamosta karkuun ei tarvitse lähteä sen pidemmälle kuin Fontanellan allasbaariin, jossa kirkasvalopiste takaa, että aurinko paistaa aina.

Talven riemuja Kasurilassa


  Kasurilan hiihtokeskuksessa vesi on läsnä hieman toisessa, luistavammassa olomuodossa. Hiihtokeskuksen kahdeksan rinnettä tarjoavat korkeuseroja aina 102 metriin asti ja kanttien kestävyyttä pääsevät kokeilemaan niin kokeneemmat kuin aloittelevatkin laskijat. Rinteiden hauskat nimet tekevät laskemisesta iloisempaa – väkisinkin hymyilyttää kun alla on Välisiili, Villisiili, Turistisiili tai Metsäsiili. Lautailijoita hemmotellaan Kasurilassa mittavalla halfpipe-radalla.

  Välinevuokraamo varmistaa sen, että laskettelun ilosta ei kukaan jää paitsi, vaikka omia välineitä ei omistaisikaan. Vuokraamo on avoinna aina rinteiden aukioloaikoina, ja sieltä saat paitsi sukset monot, sauvat ja kypärät myös lumilaudat ja snowbladet. Vuokraamossa toimii myös välineiden huoltopalvelu, jossa voi hoidattaa laskettelusuksien lisäksi myös murtomaa- ja mäkisukset. Hiihtokoulussa pääsee turvallisesti kokeilemaan mäkilähtöjä ammattitaitoisten hiihdonopettajien turvallisessa opastuksessa.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »