Nro 1-2011
Luokittelu: Savo ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Savo, Leppävirta, Vesileppis, kylpylä, hiihto, Kymppi Areena, hyvinvointi, kokousVesileppis
loma koko perheelle

Kylpylähotelli Vesileppis takaa riemukkaan ja monipuolisen vierailun Leppävirralla. Vesileppiksessä vesi on läsnä kaikkialla, monessa eri muodossa: kylmänä tai kuumana vetenä, lumena, jäänä – jopa höyrynä. Vesileppiksen palvelut ovat käytössä ympäri vuoden, joten voit hiihtää kesällä ja uida talvella.


  Vesileppiksen sydän on kesällä 2009 remontoitu trooppinen kylpyläkokonaisuus, jonka allasosastolla ja saunoissa saa helposti kulumaan päivän jos toisenkin. Kylpylän kaikki kuusi allasta ovat kylpyläasiakkaiden käytössä ilman aikarajoitusta, ja kun veden lämpötila kaikissa altaissa vaihtelee + 28 ja +33 asteen välillä, ei vilukissankaan tarvitse pelätä tassujensa kastumista.

  Perheen pienimpiä houkuttelevat allasosaston lastenallas sekä liukumäkiallas, johon laskevasta peräti 32 metriä pitkästä vesiliukumäestä saa takuulla mieleenpainuvat vauhdit! Jos aivan niin hurja meno ei miellytä, voi vedestä nauttia joko kuntouintialtaassa, kylpyläaltaan vesihieronnoissa tai porealtaan syleilyssä. Karaistuneille kylmäallas on helppo nakki, muille ehkä hieman eksoottisempi kokemus.

Enemmän kuin kylpylä

  Vesileppis on hyvä tapa viettää lomaa, halusipa sitten liikkua aktiivisesti, loikoilla rennosti tai nauttia elämästä hyvän ruuan ja viihteen merkeissä. Vesileppis ei ole vain kylpylä vaan palvelukokonaisuus, johon kuuluvat kylpylän lisäksi hotelli ja sen monipuolinen ravintolamaailma, kokoustilat, kuntosali, jäähalli sekä maailman ensimmäinen maanalainen hiihtotunneli Kymppi Areena. Hotellissa on myös urheiluliike ja lääkäriasema sekä hyvän olon- ja fysioterapiapalveluja tarjoava Fysioleppis. Myös kosmetologipalvelut hemmotteluhoitoineen löytyvät Vesileppiksen tarjonnasta. Itse kylpylähotellin ulkopuolella aluetta kiertää hyvät lenkkimaastot, joten tekemistä riittää niin sisällä kuin ulkona. Lähellä sijaitsevat myös golfkenttä, koskikalastuspaikat ja ratsastustallit.

Täysi Kymppi Areena

  Vesileppiksen ylpeys on maailman suurin kallioon louhittu hiihtoareena, Kymppi Areena. Areenassa on hiihtotilaa niin perinteisen hiihtotavan harrastajille kuin vapaan hiihtotavan suosijoille. Hiihtoladun pituus on n. 1,2 km, ja talvisin käytössä on myös hiihtoareenaan yhdistetty ulkolatu.

  Hiihdon lisäksi Kymppi Areenalla voi harrastaa myös ampumahiihtoa ja potkukelkkailua tai järjestää ryhmälle erilaisia talvisiin aktiviteetteihin liittyviä kilpailuja ja tapahtumia – Kymppi Areenan lumimaailma on oiva tapa viettää vaikkapa työporukan virkistyspäivää tai polttareita!

  Kymppi Areenan sisäänkäynti sijaitsee hotellin vastaanoton yhteydessä. Ainutlaatuinen elämys alkaa heti sisääntulossa, laskeutumalla 30 metriä hotellin alle, kallion sisään.

Kun huikoo…

  Vesileikeissä ja liikunta-aktiviteeteissa tulee taatusti nälkä. Kylpylävieraiden ei tarvitse lähteä Vesileppiksestä muualle apetta etsimään, sillä hotellissa on monipuolinen ravintolamaailma, jonka valikoimista löytyy jokaiselle jotakin.

  Ravintola Leppäkerttu on lounas- ja tilausravintola, jossa tarjoillaan myös maittava aamiainen, ja ruoka- ja seurusteluravintola Bistron listoilta löytyvät herkulliset A la carte -annokset. Coffee Corner tarjoilee kahvia ja purtavaa pikkunälkään, ja ilta sujuu leppoisasti vaikkapa karaoke- ja seurusteluravintola Castro Pubissa.

Hemmottelua – myös lapsille!

  Vesileppiksen hyvinvointipalvelut ovat monipuoliset. Erilaiset hieronnat, kylvyt sekä vartalo- ja kasvohoidot saavat kehon rentoutumaan ja mielen virkistymään, ja tuovat lomaan hieman luksusta. Iltamenoihin kannattaa suunnata hoitolan ammattitaitoisen meikkaajan käsin kautta… Vesileppiksen hyvinvointiosastolla on otettu huomioon koko perheen tarpeet, ja saatavilla on myös erityisesti miesten ja lasten tarpeisiin suunnattuja hoitokokonaisuuksia.

Työ ja loma yhdessä


  Erilaisten kokousten järjestämiseen Vesileppis on oiva vaihtoehto, sillä kylpylähotellissa työn ja huvin yhdistäminen on helppoa. Hotellin kokoustilat mahdollistavat eri kokoisten tilaisuuksien järjestämisen eikä oheisohjelman suunnitteluun tarvitse nähdä paljoa vaivaa: kaikki kylpylän aktiviteetit ovat kirjaimellisesti aivan nurkan takana, ja mikäli ryhmä kaipaa jotain muuta tekemistä, tarjolla on esimerkiksi luonto-, erä- ja kalastusretkiä tai leikkimielisiä kilpailuja.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »