Nro 1-2011
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Näyttelykeskus WeeGee, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Espoon modernin taiteen museo EMMA, Helinä Rautavaaran museo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä, Suomen Kellomuseo


Joan Miró työssään. Kuva: Francesc Català Roca

WeeGeessä kokemuksia kaikenikäisille

Kustannusyhtiö Weilin&Göösin entinen painotalo Espoon Tapiolassa elää uutta elämää kulttuurin palveluksessa. Rakennuksessa toimii nykyisin Näyttelykeskus WeeGee – viiden museon koti, jonka monipuolisissa näyttelyissä riittää ihmeteltävää kaikenikäisille.


  WeeGeessä toimivat Espoon kaupunginmuseo KAMU, Espoon modernin taiteen museo EMMA, Helinä Rautavaaran museo sekä Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen kellomuseo.

Jäämiehen jäljillä

  Espoon kaupunginmuseo KAMU on vielä helmikuun loppuun asti jäämies Ötzin jäljillä. Kiertonäyttely ”Ötzi – Alppien jäämies” kertoo Alpeilta löytyneen, yli 5000 vuotta sitten eläneen miehen ruumiin löytymisestä ja luo tutkimusaineiston avulla ainutlaatuisen kuvan esihistoriallisen ajan ihmisen elämästä. Ötzi-näyttelyssä kerrotaan uusimmat tutkimustulokset Ötzistä, hänen elinpiiristään, ravinnostaan, terveydestään, vaatteista ja muista varustuksista, joita jäämiehellä oli mukanaan viimeiseksi jääneellä matkallaan Alpeilla.

  Laajasta, 450 neliön näyttelystä suurin osa on kansainvälistä materiaalia, jonka oheen KAMUssa on omin voimin luotu ”Ötzin aikaan täällä” -näyttely. Ötzin elinaikana Suomessakin oli jo ihmisiä – hylkeenpyytäjiä, jotka elivät nykyisen pääkaupunkiseudun saaristossa. Viitisen tuhatta vuotta sitten tänne saapui uusia asukkaita, jotka ensimmäistä kertaa kokeilivat karjanhoitoa pohjoisissa maisemissamme.

  Näyttelykokonaisuutta suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota lapsiin ja nuoriin. Vaihtuvassa ohjelmassa on teemaopastuksia, työpajoja, luentoja ja työnäytöksiä, joissa havainnollistetaan esihistoriallisen ajan työtapoja.

Mirón ihmeet EMMAssa

  Maaliskuussa Espoon modernin taiteen museo EMMAssa avautuu yhden 1900-luvun valovoimaisimmista taitelijoista, katalonialaisen Joan Mirón teoksia esittelevä näyttely. Näyttely keskittyy Mirón veistoksiin, joiden rinnalla nähdään veistosten muotokieleen linkittyviä maalauksia, piirustuksia ja grafiikkaa.

  Mirón töille on tunnusomaista hänen palettinsa sininen, punainen, keltainen, vihreä ja musta, jotka ovat tulleet tutuiksi niin hänen maalauksissaan, litografioissaan, etsauksissaan kuin veistoksissaankin. Miró oli taiteilijana mielikuvituksellinen oman tiensä kulkija, kuvallinen runoilija. Surrealistien tapaan hän ammensi aineksia taiteeseensa uni- ja mielikuvitusmaailmasta, mutta kieltäytyi nimeämästä itseään minkään tietyn taidesuuntauksen edustajaksi.

  EMMAssa Mirón työt ovat esillä kesäkuun puoliväliin saakka.

Museot myös kokousväelle

  Monipuolisten museoiden lisäksi WeeGeen suojista löytyvät kahvila-ravintola ja museokauppa. Café WeeGee tarjoaa vieraille herkullisia kahvilatuotteita ja lounasta, joita voi kesäaikaan nauttia myös ulkoterassilla. Avarassa sisääntuloaulassa on WeeGee Shop, jonka valikoimasta löytyvät näyttelyihin liittyvät oheistuotteet, laadukkaat lahja- ja käyttöesineet, korut, kirjat, kortit ja makeiset.

  Näyttelykeskuksen tiloja vuokrataan myös kokouksiin sekä yritys- ja yksityistilaisuuksiin. Talon edustava aulatila, kahvila ja kokoustila ovat helposti muunneltavissa monenlaiseen käyttöön, ja ravintola- ja aulatilat soveltuvat jopa 1500 henkilön tilaisuuksiin. Kokousvieraita palvelee kaksi nykyaikaisesti varustettua 40 henkilön kokoustilaa. Tilaisuuksien oheisohjelmaksi Näyttelykeskus WeeGee tarjoaa näyttelyiden lisäksi teemaopastuksia, työpajoja, luentoja ja tapahtumia kaikenikäisille ympäri vuoden.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »