Nro 1-2011
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pirkanmaa, Kangasala, Mobilia, auto, museo, automuseo, Autokylä, kokous

"Kun ajan vain yölinjallain..."Rekkakuskin elämää Mobiliassa

Mobilian vuoden 2011 teemanäyttely Yölinjalla kertoo suomalaisen rekkaliikenteen kehityksestä ja suomalaisen rekkakuskin elämästä ja arkipäivästä. Esillä on hienoa ja näyttävää kalustoa historiasta nykypäivään sekä paljon inspiroivaa ja nostalgisia muistoja herättävää nähtävää kaikille tiellä liikkujille, myös lapsille.


  Mobilia on ympäri vuoden avoinna oleva tieliikennealan valtakunnallinen erikoismuseo Kangasalla. Näyttelyiden lisäksi Autokylässä järjestetään monia tapahtumia. Monipuolinen Mobilia ravintola- ja oheispalveluineen soveltuu hyvin myös kokouksien ja juhlien järjestämiseen.

Autoklassikoita ja rallikalustoa


  Mobilian Autokylässä vuonna 2009 avattu Autoglym Gallery käsittää Mobilia Classics- ja Rally Hall of Fame -näyttelyosastot. Mobilia Classics –osastolla, aivan lasiseinien takana, on ihasteltavana klassikkoautoja upeine yksityiskohtineen. Esillä on yhteensä 26 erilaista ja yksilöllistä autoklassikkoa amerikkalaisen muotoilun, brittiläisen aristokratian, italialaisen tyylin, ranskalaisen eleganssin sekä saksalaisen suorituskyvyn eri vuosikymmeniltä.

  Rally Hall of Fame on oma, kansainvälisestikin ainutlaatuinen näyttelykokonaisuutensa, jonka toteutuksesta vastaa Mobilia ja AKK Sports. Rally Hall of Fame -osastolla esitellään suomalaisia ja kansainvälisiä rallitähtiä ja heidän ajoneuvojaan. Kansainvälisen raadin virallisesti nimeämien Rally Hall of Fame -kuljettajien lisäksi näyttely esittelee myös muiden tähtikuljettajien ajokalustoa eri aikakausilta. Rally Hall of Famessa on esillä myös kuljettajien käyttämiä varusteita ja muuta mielenkiintoista rekvisiittaa sekä edustava kokoelma ralliautojen pienoismalleja.

Matkaan polkuautolla vai nostalgia-autolla?

  Kesäisin perheen pienimmät viihtyvät Rahtarit-liikennepuistossa, jossa valittavana on 10 erilaista polkuautoa henkilöautoista kuorma-autoihin. Sillä aikaa, kun lapset harjoittelevat oikeaa liikennekäyttäytymistä liikennepuistossa, voivat vanhemmat nauttia virvokkeita kahvila-ravintolan terassilla istuskellen ja Längelmäveden rantamaisemia ihaillen. Kesäisin tarjolla on herkullisten munkkien, jäätelöiden ja virvokkeiden lisäksi myös buffetlounas.

  Nostalgiselle autoretkelle voi lähteä vuokraamalla Mobiliasta viime vuosikymmeniltä tuttuja ajoneuvoja, kuten Ford Anglia vm. -63, Volkswagen Kupla vm. -66 tai Saab 96 vm. -74. Vuokra-auton saa käyttöönsä lyhyemmän tai pidemmän matkan ajaksi. Suuria juhlapäiviä varten vuokrattavana on 1950-luvun edustusauton kuljettajineen.

  Mobilian alueelta löytyy matkailijoiden iloksi leikkipuisto, uimaranta, vierasvenesatama, kesäteatteri, tanssilava ja näköalapaikka Keisarin portaat. Lisäksi erityisesti kesäkaudella museon ulkoalueella järjestetään runsaasti tapahtumia esim Museoajoneuvopäivää, Kuorma-auton päivää, Linja-autopäivää, Minien kesäkokoontuminen ja Ladojen talvipäivät. Muistoksi tai tuliaisiksi Mobilia Shopista voi ostaa mm. autoiluun liittyviä kirjoja, pienoismalleja, asusteita, leluja, nostalgiatuotteita ja autonhoitotuotteita.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »