Nro 1-2011
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Aina ; 
Avainsanat: Uusimaa, Vantaa, Tiedekeskus Heureka, näyttely, tiede, teknologia


Suomalaisperheen kuluttuma viikon ruokamäärä. Kuva: Juha-Pekka Laakio

Ruokaoivalluksiakin Heurekassa

Tiedekeskus Heureka on Vantaalla sijaitseva koko perheen elämyskeskus, jossa aika kuluu kuin siivillä.


  Tieteeseen ja teknologiaan tutustutaan Heurekassa mielenkiintoisella tavalla, sillä vuorovaikutteisten näyttelykohteiden sisältö aukeaa niitä käyttämällä. Asioita ja ilmiöitä pääsee kokeilemaan ja tekemään itse, mikä kannattaa huomioida myös pukeutumisessa. Heurekassa aikuinenkin saattaa innostua tekemään asioita, joita ei olisi voinut kuvitellakaan. Näin kävi toimittajalle, joka edelliskesänä pyöräili vaijerilla hallin katonrajassa!

  Päänäyttelyn ja klassikoiden lisäksi Heurekassa on erilaisia vaihtuvia näyttelyjä teemoineen. Uusin teema, Kolikon tie, kertoo kolikoiden valmistuksesta. Näyttelyssä pääsee valmistamaan kolikon, jossa on oma kasvokuva!

  Heureka-vierailun aikana voi osallistua myös lasten laboratorio-ohjelmiin, tiedeteatteriesityksiin tai seurata rottien koripalloa. Heurekan Vattenfall Planetariumissa voi kokea huikeita elämyksiä planetaarioelokuvien parissa.

Ruualla on väliä

  Helmikuun alussa 2011 avataan vaihtuva näyttely Bon appétit – Syödään yhdessä. Se on hauska, vuorovaikutteinen näyttely ravinnosta, syömisestä ja ruokakulttuurista. Näyttelyssä on esillä viisi teemaa, Miksi syöt?, Mielihyvää ruoasta, Ruokatutkimusta, Se on makuasia ja Vastuuntuntoinen syöjä.

  – Näyttelyn lähtökohdat ovat terveellisyys, nautinto ja yhdessä syöminen, kertoo Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski. Näyttely korostaa ruokakasvatuksessa terveellisyyden rinnalla syömisen nautinnollisuutta ja yhteisöllisyyttä.

  Näyttelyssä pääsee kuvien kautta vertailemaan myös eri maiden ruokatottumusten eroja. Kalifornialainen valokuvaaja Peter Menzel toteutti 1990-luvulla valokuvaprojektin, jossa hän kuvasi parikymmentä perhettä ympäri maailmaa kuluttamansa viikon ruokamäärän ääressä.

Lasten Heurekan ja dinosaurusten paluu

  Kevään mittaan Heurekaan palaavat myös lasten suosikkinäyttelyt, Lasten Heureka ja Dinosaurukset. Lasten Heureka -näyttely avataan helmikuussa, ja se koostuu pitkältä Minä pelissä –näyttelyn kohteista.

  Liikehtivät ja ääntelehtivät robottidinot saapuvat huhtikuun lopussa ulkonäyttelyalueelle Tiedepuisto Galileihin. Näyttelyssä tulee olemaan esillä kaikkiaan seitsemän dinosauruslajia, muun muassa pieni peto Ornitholestes ja suurikyntinen Deinonychus ja tietysti hurja Tyrannosaurus Rex. Dinot viipyvät Heurekassa lokakuun alkuun asti. Lokakuusta lähtien Heurekassa siirretään katse historiasta tulevaisuuteen ja koetaan huikeita elämyksiä 20X0 – Matka tulevaisuuteen -näyttelyn parissa!Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »