Nro 1-2011
Luokittelu: Uusimaa ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Kesä ;  Syksy ;  Talvi ;  Kevät ; 
Avainsanat: Alhovuori, laskettelu, karavaanari, ulkoilu, ravintola, vaellusratsastus, maastopyöräily, alamäkipyöräily, caravan-alue, siirtolapuutarha

Lunta, laskettelua ja porojaLapin tuntua Etelä-Suomessa

Tänä talvena ei eteläsuomalaisten ole tarvinnut lähteä Lappiin päästäkseen lumille, sillä lunta on ollut pääkaupunkiseudulla jopa enemmän kuin Lapissa. Alhovuoren toimintakeskuksesta löytyy lumen lisäksi Lapin tunnelmaa poroineen ja talvisine harrastuksineen!Alhovuoren laskettelukeskuksessa sanotaan olevan Uudenmaan parhaat rinneprofiilit. Laskettelijoille siellä on muun muassa 12 laskettelurinnettä, boxeja, reilejä ja half-pipe. Pitkät, monipuoliset rinteet ja korkeuserot mahdollistavat jopa 750 metrin laskun. Ylös rinteeseen kuljetaan mukavasti tuolihississä. Lapsille on kaksi omaa rinnettä ja kaksi naruhissirinnettä. Alle 7-vuotiaat saavat lisäksi ilmaisen kausikortin, kunhan käyttävät kypärää lasketellessaan.

Laskettelun lisäksi Alhovuoressa on muutenkin hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet. Talvella voi hiihdellä murtomaaladuilla, luistella luistinradalla tai laskea mäkeä pulkalla. Ulkoilun välillä voi paistaa makkaraa laavulla tai nauttia virvokkeita Rinnekahvion takkatulen lämmössä. Kahviosta voi hankkia myös eväitä laavulle. Jos nälkä vaivaa pahemmin, voi Ravintola Alhon yläkerrassa nauttia keittolounaan tai valita tukevamman aterian à la Carte -listalta.

Liikunnallisen päivän päätteeksi hiet huuhtoutuvat vuokrattavissa olevassa saunassa, josta pääsee vilvoittelemaan hyiseen avantoon – se, ken uskaltaa.

Kesäaikaan 75 hehtaarin alueella riittää maastoja, joissa voi kokeilla vaellusratsastusta tai maastopyöräilyä. Lisämahdollisuuksia tarjoavat monipuolinen mönkijä- ja maastokävelyreitistö sekä värikuularata. Uskalikot kokeilevat tuubirengasmelontaa tai vaikka alamäkipyöräilyä rinteessä.

Karavaanareita ympäri vuoden

Alhovuoren caravan-alueella on 250 vaunupaikkaa. Vaunun tai matkailuauton voi pysäköidä aivan rinteiden viereen tai hieman kauemmas, luonnon läheisyyteen. Ne, joilla ei omaa asuntovaunua ole, voivat majoittua Alhovuoren vuokravaunuissa. Karavaanareiden käytössä on huoltorakennus sauna-, suihku-, ja wc-tiloineen, kemiallisten käymälöiden tyhjennyspaikka sekä lämmin tiskipaikka. Alueella on myös ajokaivo matkailuautoille. Lapset viihtyvät leikkipuistossa, jossa kesäisin on muun mukavan lisäksi myös trampoliini.

Siirtolapuutarha rakenteilla

Keväällä 2011 Alhovuoreen rakennetaan siirtolapuutarha, jonka talviasuttavat mökit rakennetaan lamellihirrestä. Ensi talvena voivat laskettelijat sitten vuokrata käyttöönsä näitä saunallisia mökkejä.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »