Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Kulttuuria Poleenissa Pieksämäellä


Pieksämäki houkuttaa kulttuurin ystäviäPieksämäki tarjoaa turvallisena ja keskustaratkaisuiltaan kompaktina puutarhakaupunkina luontevat puitteet koko perheen matkailuun.
– Puhdasvetinen Pieksäjärvi, jonka kainaloon kaupunki on kasvanut, tarjoaa kauniit rantamaisemansa kevyen liikenteen reitteineen kulkijan käyttöön, ja tunnelmallinen Poleenin puisto levittäytyy rantoja hipoen kutsuen matkailijaa viihtymään lehtipuittensa katveeseen. Puiston sydämenä sykkivä kulttuurikeskus Poleeni kohottaa ylvään silhuettinsa puiden latvojen tasalle kertoen jo yli kaksi vuosikymmentä viestiään: talo on viihtymisen, virkistymisen ja elämysten valtakunta, josta kävijä löytää myös kirjaston ja nykyään musiikkiopistonkin palvelut, kuvailee työympäristöään Poleenin teatteriohjaaja Eeva Eloranta.

Akustiikaltaan erinomainen sali on vuosittain monen kotimaisen ja kansainvälisen esiintyjän konserttipaikkana. Musiikin lajien runsaus on talon ylpeys. Eloranta kertoo, että klassisen musiikin rinnalla kuullaan usein sekä rytmi- että kansanmusiikin parhaita esiintyjiä niin koti- kuin ulkomailtakin. Nuorisokulttuurin nousu muun tarjonnan rinnalle on toteutumassa yhä monipuolisemmin. Nuoriso- ja liikuntatoimen sekä kulttuurin yhdistynein voimin järjestämä Start Now! -päivä aina elokuussa vetää jo tuhansittain nuoria Pieksämäelle Poleenin puistokonserttiin.

Poleenin Teatteri

Läpi vuoden toimiva Poleenin Teatteri houkuttelee katsojia ympäri maakuntaa ja Elorannan arvion mukaan tulevaisuudessa – yhä voimistuvan musiikkiteatterin voimin – ulkomailtakin. Teatterin neljä vuosittaista ensi-iltaa ja ammattilaisten kasvava määrä näyttämöllä sekä laatuvierailut kotimaasta ja ulkomailta lupaavat, että Poleenilla on tarjota teatteriyleisölle laadukas ja valtakunnallisestikin mielenkiintoinen teatteriohjelmisto.

Myös nykysirkus ja tanssin eri lajit ovat kotiutuneet Poleenin näyttämölle.
Valoisat näyttelytilat kutsuvat talossa kävijää pysähtymään kuvataiteen ääreen ja nauttimaan samalla talon ainutlaatuisesta arkkitehtuurista, jossa valo ja tila kohtaavat. Rentoutumishetken voi suoda itselleen vaikkapa viihtyisässä terassikahvilassa nauttien café au lattea tuoreiden voisarvien kera.

– Kulttuurikeskus Poleeni tarjoaa kiehtovaa kansainvälistä, komeaa kotimaista, parasta paikallista, tiivistää Eeva Eloranta runollisesti.www.poleeni.fi

Eeva Oksman

« Takaisin