Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Kotkan Kaupunginteatterissa ollaan suruttomia


Suruttomia, seinäruusuja ja luolamiehiä Kotkassa


Kuvassa Suruttomat-musikaalin Johanna (Kaisa Leppänen) ja Risto (Lauri Tanskanen), kuvat: Paula Penttilä
Kotkan kaupunginteatteri on laadukkaaseen draamaan ja musiikkiteatteriin panostava ammattiteatteri. Se toimii kolmella näyttämöllä, joista Suuren näyttämön esityksiin mahtuu 362 katsojaa. Naapuri-näyttämön salissa tilaa on 160 hengelle. Suunnilleen saman verran teatteriyleisöä mahtuu Satamakadulla sijaitsevaan Ravintola Kairoon, joka on tunnelmaltaan aivan erilainen kuin perinteiset teatterisalit, ja esityksiä katsotaan pöydissä.

Suurella näyttämöllä esitettävä musikaali Suruttomat ymmärtää rakkauden ehdottomuutta ja vaatii sille edellytyksiä elää myös arjessa. Sirkku Peltolan Minna Canthin näytelmän pohjalta kirjoittama musikaali oli menestys Tampereen Työväen Teatterissa, jossa se sai ensiesityksensä vuonna 2004. Matti Puurtisen musiikki ja Heikki Salon laulut kuljettavat sykähdyttävän herkistä hetkistä elämän kohokohtien raisuun riemuun sekä takaisin sydäntä satuttaviin kohtalon hetkiin.
Musikaalin on ohjannut Raija-Sinikka Rantala ja koreografina vierailee Marjo Kuusela. Musiikin on sovittanut ja johtaa kapellimestari Ari Ismälä. Päärooleissa ovat säteilevät nuoret näyttelijät Kaisa Leppänen, Lauri Tanskanen ja Anna Lipponen.

Ohjelmistossa jatkaa sävähdyttävä näytelmä Maailma alkaa vasta, joka on Seppo Parkkisen dramatisointi Toivo Pekkasen Jumalan myllyt -teoksesta. Näytelmän punaisena lankana läpi luokkaristiriitojen ja talouskriisin kulkee Erkin ja Yrjön ystävyyden tarina.

Parhaaseen pikkujouluaikaan Suurelle näyttämölle tulee ensi-iltaan Michael Cooneyn farssi Puhtaana käteen. Päähenkilö on jo pari vuotta elättänyt itsensä huijaamalla sosiaaliviranomaisia ja huomaa, ettei sen lopettaminen ota onnistuakseen, vaikka yrittäisikin. Eräänä päivänä ovelle saapuu tarkastaja... Farssin ohjaa Iiris Rannio.
Suositut Klubit stand up -vieraineen ja improesityksineen jatkavat ohjelmistossa edelleen.

Naapurissa nauretaan

Syyskuusta lähtien Naapuri-näyttämöllä on yleisöä huvittanut Rob Beckerin vallattoman hauska yhden miehen show Luolamies. Se sai ensi-iltansa Broadwaylla 1995, ja siitä lähtien sitä on esitetty eri puolilla maailmaa ollen suurmenestys kaikkialla. Tämän päivän Luolamies yrittää ymmärtää naisten ihmeellistä maailmaa ja selvittää, miksi se on miehelle joskus niin vaikeaa. Samalla Luolamies oppii jotain valaisevaa itsestäänkin.


Kotkassa luolamiestä esittää Antti Leskinen ja esityksen ohjaa itsekin luolamiestä esittänyt Sixten Lundberg.

Musiikki valloittaa Kairossa

Marraskuusta lähtien ravintola Kairon lavan valloittaa fantastinen musiikkishow Universal Garden ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaisen johdolla. Musiikkinäytelmässä menneen ja nykyisen maailman orkesteri toteuttaa karaokehittejä ja listasuosikkeja uusista näkökulmista ja hakee vastausta kysymykseen, keitä me olemme ja keitä haluaisimme olla. Mitä lauluvalinnat kertovat laulajistaan? Show'n ensi-ilta on 13. marraskuuta.

Kotkan kaupunginteatterin syksyn ohjelmistoa täydentävät myös vierailuesitykset, kuten Pauliina Hukkasen Kairossa esittämä yhden naisen show Seinäruusu. Tämän Esko Janhusen musiikkinäytelmän mukana kurkistetaan savolaisen ikäneidon sielunmaisemaan. Mukana on lauluja mm. Jaakko Tepolta ja Juice Leskiseltä.

Marraskuun toisena päivänä Naapuri-näyttämöllä vierailee Kansallisoopperan lasten kamariooppera KadosKissa, joka soveltuu hyvin 4-8-vuotiaille.

www.kotkanteatteri.fi

Eeva Oksman

« Takaisin