Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Savolaishauskaa Rauhalahdessa


Savolaishauskaa ryhmille Rauhalahdessa

Lumikenkäilyn välissä kannattaa pysähtyä ihailemaan talvisia maisemia.
Kylpylähotelli Rauhalahdesta on kaikkea, mitä lomalla tai kokouksessa kaipaa. Siellä voi viettää aktiivista aikaa tai sitten antautua toisten hemmoteltavaksi. Nautintoa lisäävät ravintolamaailman neljä erilaista ravintolaa. Monet viihtyvät myös hyvän musiikin, tanssin sekä karaoken parissa. Hyvä mieli syntyy kokemuksista ja unohtumattomista elämyksistä.

Rauhalahdessa järjestetään myös monenlaisia aktiviteetteja. Runsaasta ohjelmavalikoimasta voidaan rakentaa erikokoisille ryhmille muutaman tunnin virkistävä retkiohjelma tai jopa useamman päivän mittainen tapahtuma.

Ulkoilua ympäri vuoden

Hauska ohjelmanumero on aidon rehdit ja umpikierot Savolaiset Olympialaiset. Ohjelma voidaan toteuttaa myös suurille ryhmille ja ne onnistuvat säässä kuin säässä. Loppujen lopuksi ohjaaja aina voittaa. Kesälajeina esim. naulaus, pöllin sahaus, erilaiset "heittolajit", lukutaitotesti jne. Talvisin ohjelmaan kuuluu mm. avannon kairaus ja potkukelkkaviesti.

Savolainen kevytsuunnistus on "heleppoo" ja hauskaa, mutta tietäjät savolaiseen malliin kieroja. Rasteilla yhdistetään suunnistus ja tietovisailu. Ohjelma soveltuu hienosti suurille, jopa 200 hengen ryhmille.

Aitosavolaisen kurlaus on melkein kuin curling, mutta ei sinne päinkään. Kurlauksen termit ja säännöt on väritetty aitoon savolaiseen tapaan. Kurlatessa poistuu stressi ja yhteishenki lujittuu. Joukkueessa voi olla 4-20 pelaajaa. Noin tunnin kestävää peliä voidaan pelata ulkona tai sisällä.

Sauvakävelyyn (tai sauvoitta kävelyyn), tuohon koko kansan suosikkilajiin, saa uutta puhtia, kun lähtee tutun porukan ja savolaisen ohjaajan kanssa lenkille kauniin Kallaveden rantamaisemiin. Retki voi suuntautua myös esimerkiksi kahden kilometrin pituiselle luontopolulle, joka kiertää kaunista Katiskanniemeä.

Kun lumi on maassa, on aika lähteä lumikenkäretkelle. Kauniissa maisemissa nautitaan luonnon rauhasta lumikengillä tarpoen. Vauhdikkaampi vaihtoehto on lähteä Kallaveden jäälle uusilla sporttikelkoilla. Kovinta kyytiä tarjoavat moottorikelkoilla tehtävät hankisafarit ja maisemakierrokset, joiden aikana pysähdytään nauttimaan retkieväitä erätulilla.

Alle kymmenen hengen ryhmille tarjolla on vielä hurjempia kokemuksia. Hotellin valloituksessa kiivetään hotellin ulkoseinää pitkin katolle valjaiden ja turvaköyden varmistaessa turvallisen suorituksen. Vaihtoehtoisesti alaspäin tullaan laskemalla 40 metriä pitkää vaijeriliukua hotellin katolta alas. Tämäkin suoritus varmistetaan valjaiden ja turvaköysien avulla.

Sisällä säällä kuin säällä

Kiipeillä voi myös sisällä, sillä liikuntasalissa on kuusi metriä korkea kiipeilyseinä, jossa on reittejä sekä aloittelijoille että kokeneemmille kiipeilyn harrastajille.
Sisätiloissakin tarjolla on ohjattua toimintaa vesi- ja liikuntapainotteisista vaihtoehdoista aina karaokeen, musavisaan ja savolaiseen tietokisaan asti. Ja vain savolainen voi tietää etukäteen, mitä pitää sisällään "laakasu"!

Kylpylähotelli Rauhalahti

Eeva Oksman

« Takaisin