Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

28.04.2011

Aitoa joulun tunnelmaa Porvoossa ja Loviisassa


Aitoa joulun tunnelmaa
Porvoossa ja LoviisassaJoulustressin iskiessä kannattaa ottaa suunta kohti itäistä Uuttamaata, sillä Porvoon ja Loviisan idyllisissä pikkukaupungeissa löytyy takuuvarmasti se Aidompi Joulu. Rauhallisen joulumielen lisäksi saattaa kotiin matkata käsitehtyjä, ihania, uniikkeja joululahjoja!

Jouluiseen tunnelmaan pääsee jo pelkästään kuljeskelemalla Vanhan Porvoon kapeilla, idyllisillä kaduilla, jonka varsia reunustavat pienet, joulusomistein koristellut putiikit ja jouluntuoksuiset kahvilat.  Lämmikkeeksi voi ostaa glögikioskista glögiä sekä kotiin muita Hommanäsin kuuluisia herkkutuotteita.
Porvoossa on tarjolla on monenmoista jouluista ohjelmaa ja tekemistä. Muun muassa Vanhassa Raatihuoneessa voi ihastella kauppaneuvos Sneckenströmin 1830-luvun joulupöytää.  Porvoon matkailuoppaiden kävelykierroksilla pääsee kuulemaan tunnelmallisia tarinoita vanhan ajan joulusta. Lapset taas seikkailevat mielellään Vanhan Porvoon kaduilla Aapeli-tontun seurassa.

Porvoon saariston joulu

Sunnuntaina 12.12. klo 10-14 voi lähteä kuusenhakuretkelle Sundön saarelle, jossa Camilla ja Mikael Sundbäck avaavat kotitilansa  yleisölle. Lapsille lisäelämyksiä suo lossimatka. Sundbäckien kotitilalla voi tutustua tilan lampaisiin, tavata joulupukin sekä nauttia saaristolaisromantiikasta. Saarelta kannattaa tuoda tuliaisena myös joulukuusi. Matkaa kannattaa jatkaa Hörbergsgårdeniin museotilalle, jossa samaan aikaan on tonttuilua ja jouluaskartelua sekä wanhan ajan joulutunnelmaa.

Pellingin joulumarkkinoille 19.12. klo 11-14 pääsee helpoiten linja-autokuljetuksella, joka lähtee Porvoosta klo 9.00. Retken aikana vieraillaan Martin Tillmannin luona sekä Santasaaren ja Skärgårdshemmetin markkinoilla. Skärgårdshemmet Pellingin perinteisillä joulumarkkinoilla myydään mm. paikallisia kalaherkkuja, leivonnaisia, käsikudottuja lapasia ja sukkia. Markkinat järjestää Pellingin Marttayhdistys, joka tarjoaa kävijöille kahvia. Pellingin joulutorilla myydään leivonnaisia, paikallisia kalatuotteita ja muita herkkuja sekä villatuotteita ja joulukuusia. Meripelastajat tarjoavat kahvia ja ohjelmaa perheen pienimmille.

Myös Söderby-Boden, tunnelmallinen maalaiskauppa Söderbyssä, on auki joulun alla. Tarjolla on jouluherkkuja ja käsitöitä kyläkaupan rauhallisessa ilmapiirissä. Söderby-Boden palvelee markkinoiden aikaan sekä 12.12. että 19.12. klo 10-14.

Poikkea Joulukotiin Loviisassa

Loviisan Wanhan Ajan Joulukodit avaavat tänäkin vuonna ovensa joulua edeltävien tapahtumaviikonloppujen aikana. Vielä ensi viikonloppuna, 11.-12.12. klo 10-16, on mahdollista vierailla seitsemässä vanhassa puutalokodissa, joissa voi aistia leppoisan joulutunnelman. Keskenään hvyin erilaisissa kodeissa tarjolla on jouluisia herkkuja, käsitöitä sekä muuta kotiin viemistä.
Tapahtumaviikonloppuna järjestetään myös Laivasillan Joulu- ja Käsityömarkkinat sekä Malmgårdin Joulumarkkinat. Lapset pääsevät seikkailemaan Aapelin Tonttupolulla kumpanakin päivänä klo 16 alkaen. Näiden lisäksi sunnuntaina 12.12. järjestetään klo 11-14 joulumyyjäiset ja kirpputori Strömforsin työväentalolla. Maanantaina 13.12. klo 18 vietetään perinteistä Lucia-juhlaa Loviisan torilla ja valojuhlaa kirkossa.

Tarkemmat tiedot joulunajan ohjelmista löytyvät Porvoon ja Loviisan tapahtumakalentereista, www.porvoo.fi ja www.loviisa.fi.

Eeva Oksman

« Takaisin