Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Työväenmuseo Werstas poisti pääsymaksun


Werstas poisti pääsymaksunsa museoonTyöväenmuseo Werstaalle pääsee nyt aina ilmaiseksi sisään. Museota ylläpitävä Työväen museoyhdistys päätti asiasta vuosikokouksessaan 20.12.2010. Muutos on jo voimassa. Werstas on nyt Suomen suurin museokohde, jonne yleisöllä on aina vapaa pääsy.

Työväenmuseo Werstas on valtakunnallinen työelämän ja sosiaalihistorian erikoismuseo, joka haluaa vapaan sisäänpääsyn avulla taata museopalvelujen saavutettavuuden kaikille tulotasoon tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Pääsymaksuttomuuden myötä kynnys tulla tutustumaan näyttelyihin ja viettämään aikaa museossa on entistä matalampi.

– Werstas haluaa omalla toiminnallaan ehkäistä ihmisten syrjäytymistä ja yhteiskunnan eriarvoistumista. On ensiarvoisen tärkeätä tarjota eväitä henkiseen hyvinvointiin myös niille, joiden taloudelliset resurssit kulttuurista nauttimiseen ovat rajalliset. Werstas tulee jatkossa toimimaan paitsi museona, mutta myös kohtauspaikkana, jonne ihmisten on helppo tulla viettämään aikaa, tapaamaan ystäviä ja nauttimaan monimuotoisesta kulttuurista maksutta, toteaa vs. museonjohtaja Teemu Ahola.

Ilmainen sisäänpääsy Werstaalle kattaa kaikki museon näyttelyt. Tällä hetkellä avoinna ovat Meirän kaupunki, Metsäkansa, Likainen menneisyytemme, Tekstiiliteollisuusmuseo ja Höyrykonemuseo. Meirän kaupunki -näyttelystä julkistetaan tänään myös opaskirja, josta on tietoa tiedotteen lopussa.

Ensi vuoden näyttelyohjelma on poikkeuksellisen kansainvälinen. Viidestä uutuudesta kolme on eurooppalaista yhteistyötä: tammikuussa avattava ruokaa käsittelevä Rieväkylä ja Euroopan maku, kesänäyttely inter_cool 3.0 sekä lokakuussa tuleva Vallankumous Pohjolassa, Suomen sisällissota tanskalaisin silmin nähtynä. Syksyllä avautuu myös ensimmäinen suomalaista vammaishistoriaa kokonaisuutena käsittelevä näyttely Ihan epäNormaalia.

www.tyovaenmuseo.fi

Eeva Oksman

« Takaisin