Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

03.09.2012

Muiskua ja vankilahistoriaa


Muiskua ja vankilahistoriaa Lappeenrannassa

 
Muisku! -Koettava näyttely, Maiju Ahlgrén, Värioppia, 2012 (osa teosta)
   Etelä-Karjalan museo ja taidemuseo sijaitsevat Lappeenrannan Linnoituksessa.

  Etelä-Karjalan taidemuseossa on 16.10.2012–3.2.2013 esillä Kaisu Koiviston retrospektiivinen näyttely "Äänekäs hiljaisuus". Toinen mielenkiintoinen näyttely, "Muisku! - Koettava näyttely" on myös nähtävissä ja koettavissa 3.2.2013 asti. Näyttelyn teemana ovat muistot ja identiteetti. Muisku viittaa sanoihin museo, muisti, muisto ja suukko.

    Etelä-Karjalan museossa voi tutustua museon perusnäyttelyyn Rajalla - Kolme karjalaista kaupunkia. Näyttely kertoo Lappeenrannasta, Viipurista ja Käkisalmesta. Vaihtuvien näyttelyiden tilassa esillä on Vankila tien päässä - Konnunsuon vankila 1918-2011 -näyttely, joka avautui yleisölle 18.9.2012.

  Museot ovat auki maanantaita lukuunottamatta joka päivä klo 11–17. Talviaikana museoihin on ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

  – Molemmissa museoissa on museoperjantaina paikalla museon asiakasraatiin kuuluva vertaisihmettelijä klo 13–15. Vertaisihmettelijä on keskustelukumppani, jonka kanssa voi heittäytyä juttusille näyttelyyn liittyvistä asioista - ja miksei muustakin. Vertaisihmettelijän tunnistaa Tavattavissa-rintamerkistä, kertoo amanuenssi Mona Taipale Etelä-Karjalan museosta.

 

museoiden sivuille

Eeva Oksman

« Takaisin