Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

13.01.2013

Rovaniemen Teatterin kevät


Tunnetta Rovaniemen Teatterin keväässä


Kylli Köngäs ja Anna Laakso (peilissä) näytelmässä Kun vielä muistan. Kuva: Jouni Porsanger
Rovaniemen Teatterin paikallisin voimin tuotettu musiikillinen esitys Kun vielä muistan saa kantaesityksensä torstaina 24.1.2013 Paavo-näyttämöllä.  Muistin haipumisesta ja sen aiheuttamista tunnoista kertovassa esityksessä tulkitaan Carolan ikivihreitä lauluja flyygelin säestyksellä. Päivi Kolmosen käsikirjoittaman ja ohjaaman esityksen on tuottanut ja lavastanut Jukka Laukkanen ja sen esittävät näyttelijä Kylli Köngäs ja muusikko Anna Laakso.

  Kevään kaksi muuta ensi-iltaa valmistuvat huhtikuussa. Tragikomedia Kuningatarleikit on nimestään huolimatta aikuisten näytelmä. Se kertoo kolmen naisen elämän ja parisuhteiden dramaattisista käännekohdista. Entinen hiihtokuningatar, eduskuntavaalien äänikuningatar ja murhasta epäilty lööppikuningatar ovat hahmoja, joilla on tunnistettavat esikuvansa tosielämässä mutta näköiskuvia näytelmä ei piirrä. Näytelmän ohjaa Sarianne Paasonen ja sen ensi-ilta on 6. huhtikuuta Paavo-näyttämöllä. Kohunäytelmän alaikäraja on 15 vuotta.

  Kevään kotimaiseksi päätteeksi isolle Jente-näyttämölle valmistuu Esko Janhusen käsikirjoittama ja ohjaama koko perheen uhmanäytelmä Kuningas Ei!. Näytelmän lähtökohtana on Tuure Kilpeläisen samanniminen, varmasti kaikille lapsiperheille tuttu laulu koko perheen arkea hallitsevasta uhmaikäisestä pojanviikarista. Kuningas Ei! kantaesitettiin viime kevään Seinäjoen kaupunginteatterissa, jossa se nousi hetkessä huimaan suosioon. Näytelmä sopii kaikenikäisille, uhmaikäisistä mummeihin ja paappoihin.

  Rovaniemen Teatterin keväässä jatkavat myös kaikki syksyn suosikkiesitykset. Teatteri on löytänyt uomansa väistötiloissa ja yleisö tiensä Maakuntakadun uuteen Teatterikortteliin. Hyvin sujuneen syksyn jälkeen kevättä kohti mennään ja uusia tuotantoja valmistetaan täyttä vauhtia.

   - Olemme iloisia ja ylpeitä kevään tarjonnastamme, toteaa teatterinjohtaja Juha Vuorinen, joka uskoo näytelmien kiinnostavan monenlaista yleisöä. Hän toivoo, että kynnys saapua Teatterikortteliin on riittävän matala. Laadusta tinkimättä Rovaniemen Teatteri haluaa välttää turhaa jäykkyyttä.

Rovaniemen Teatterin sivuille

Eeva Oksman

« Takaisin