Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

15.01.2013

Molièren Saituri Jyväskylässä


Maailman hauskin kitupiikki valloittaa Jyväskylässä


Saiturina Jouni Salo. Kuva: Studio Luomansivu
   Kevällä 2013 Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä ihastuttaa 26.1.2013 ensi-iltansa saava Molièren Saituri.  Näytelmä on tunteiden, sanojen, tilanteiden ja käänteiden kirkkaasti räiskähtelevää ilotulitusta. Siinä pureudutaan ihmismielen yhteen kuolemansyntiin, saituuteen, joka saa murheellisen koomiset mittasuhteet.

  "Ahneus sai ihmisen hännystelemään 1600-luvulla, mutta niin tapahtuu nykyäänkin. Saiturissa mielistely on mainiota satiiria. Mitä lähemmäs rahaa ja valtaa päästään, sitä herkemmin takki kääntyy", Harpagonin roolissa räiskyvä Jouni Salo kertoo. Muissa rooleissa nähdään Hiski Grönstrand, Maiju Saarinen, Joni Leponiemi,Salli Suvalo, Jouni Innilä, Piia Mannisenmäki, Jukka-Pekka Mikkonen, Hannu Lintukoski, Hannu Hiltunen ja Henri Halkola.

   Mikä parhaiten vetoaakaan oman napansa ympärillä pyörivään itaraan vanhaan velikultaan kuin rajaton mielistely? Tässä hurmaavassa komediassa juonitellaan, rakastetaan, ihastutaan, pelätään, ja lopulta kaikki voittavat.

  Rahakirstuaan kuin silmäteräänsä hoivaava vanha käppänä Harpagon vartioi rahojansa, joita hän rakastaa enemmän kuin mitään muuta. Rahojen menettäminen suistaa hänet hulluuden partaalle. Nuoret rakastavaiset joutuvat pelkäämään rakkautensa puolesta, sillä isä mielii itselleen poikansa rakastettua. Apuun hälytetään ammattitaitonsa likoon laittava juonitteleva nainen, joka panee myllyn pyörimään. Lopussa paljastuu, kuka on salaperäinen Anselme, joka on joutunut virumaan vuosikausia merirosvojen vankina.


Jyväskylän kaupunginteatterin sivuille

Eeva Oksman

« Takaisin