Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

21.01.2013

KooKoo taipuu teatteriin Kuusankoskella


Lapsienergiaa ja jääkiekkoa Kuusankosken Teatterissa


Nuori näyttelijä Joona Oinas virittäytymässä tunnelmaan Kouvolan jäähallissa. Kuva: Anssi Ahola.
  Kuusankosken Teatterin suurella näyttämöllä on tänä keväänä runsaasti energiaa, kun näyttelemisen riemusta nauttii viiden aikuisen konkarin lisäksi lähes 30 Kuusankosken Teatterin perusopetuksessa olevaa lasta. Lätkässä on huikea koko perheen paikallisseikkailu, joka  tuo Kouvolan jäähallin Kuusankosken Teatteriin. Näytelmä kertoo jääkiekkokaukaloista, äijien ihailusta ja äidin rakastamisesta.

  Tarinan päähenkilö on 11-vuotias Elias, joka tuntee Mestis-joukkue KooKoon kuin omat taskunsa ja haaveilee tulevaisuudesta joukkueen suurena lupauksena. Yksinhuoltajaäidin ja etäisän poika ei kuitenkaan saa äidiltään lupaa aloittaa jääkiekkoharrastusta ja hänestä tulee lätkäjunnuista koostuvan kaveriporukkansa heittopussi. Elias haluaa paeta tilannetta, mutta löytääkin jonkun toisen, joka on lähtenyt omalle pakomatkalleen. Tarinan tapahtumapaikkoina ovat tämän päivän Kouvola ja Eliaksen villi mielikuvitusmaailma.

  Näytelmän on käsikirjoittanut Lauri Niskanen ja esityksen ohjaa Kuusankosken Teatterin suurelle näyttämölle Annika Niskanen. Teos on rytmikkään liikunnallinen koko perheen esitys, jossa ponnahdetaan arkitodellisuudesta absurdeihin mielikuvitusnäkymiin. 

Vierailulla Kouvolan jäähallissa

  Osa esityksen näyttelijäkaartista vieraili Kouvolan jäähallissa 12.1.2013 seuraamassa ottelua KooKoo vs. TuTo  tutustumassa näytelmän tärkeimpään tapahtumapaikkaan ja kouvolalaiseen jääkiekkoiluun. Mukana oli näyttelijöitä, jotka olivat jääkiekkokatsomossa nyt ensi kertaa elämässään, vaikka lavalla ovatkin jo harjoitelleet intohimoista jääkiekkofanitusta. Jäähallissa näyttelijät seurasivat kotiottelun lisäksi myös muita oman roolityönsä kannalta kiinnostavia jääkiekkoilmiöitä, kuten kannatuslauluja ja makkaranmyyntiä.

Lätkässä-näytelmän kantaesityksen ensi-ilta Kuusankosken Teatterissa 16.2.2013.

Näytelmän blogi ->

Eeva Oksman

« Takaisin