Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

13.03.2013

Pori Sinfoniettan 75-vuotisjuhlakonsertti 14.3.2013


Pori Sinfoniettan 75-vuotisjuhlakonsertti Jupiter 14.3.2013


Pianotaitelija Olli Mustonen. Kuva: Outi Törmälä
  Pori Sinfoniettan kevät huipentuu torstaina 14.3.klo 19 Promenadisalissa kuultavaan  75-vuotisjuhlakonserttiin, jossa solistina nähdään palkittu pianotaitelija Olli Mustonen.  Mustonen on viimeksi nähty Pori Sinfoniettan vieraana vuonna 1995, jolloin hän tulkitsi Segei Prokofjevin (1891-1953).Pianokonserton nro 3. Juhlakonsertissa hän tulkitsee Prokofjevin  Pianokonserton nro 5 (1932).

  Juhlakonsertin avaa Veli-Matti Puumalan uusi teos Tear. Tämä Tapiola Sinfoniettan 20-vuotsijuhlavuoden tilausteos kantaesitettiin ja radioitiin Tapiola-salissa 1.3.2013, ja esitettiin seuraavana päivänä Musiikkitalossa. Porissa Tear esitetään siis kolmannen kerran. Tear on kamarimusiikkia, jossa jokainen orkesterin soitin tai soitinryhmä painottuu vuorollaan kappaleen kuluessa. Säveltäjä on tällä tavalla hakenut reikäisyyttä, läpikuultavuutta ja eriytyvyyttä kokonaissointiin.

  – Prokofjevin Pianokonsertto nro 5 tasapainottelee vanhemman modernismin ja eräänlaisen uudelleenlöydetyn tonaalisuuden ja kansanomaisten "venäläisten" sävyjen välillä, kertoo tuotantoassistentti Katri Martens Pori Sinfoniettasta. . Hänen mukaansa säveltäjä suunnitteli konsertosta alun perin pienimuotoisempaa teosta, mutta sävellystyön edetessä ja teoksen kasvaessa hän päätti liittää sen pianokonserttosarjaansa.

   Konsertin päättää konsertin nimikkokappale W.A .Mozartin (1756-1791) Sinfonia nro 41 "Jupiter"(1788). Jupiter kuuluu Mozartin viimeisiin sinfonioihin, jotka ovat lajissaan ainutlaatuisia teoksia. Ne edustavat monelta osin uudenlaista ajattelua, jossa tunnelmat vaihtelevat mahtavasta sinfonisesta ilmiasusta intiimiin kamarimusisointiin.

  Konsertin johtaa Jan Söderblom. Koska konsertti radioidaan suorana YLE Radio 1:ssä, yleisöä pyydetään saapumaan konserttiin hyvissä ajoin.

  – Salin ovet sulkeutuvat tasan klo 19.00, muistuttaa Martens.

Pori Sinfoniettan sivuille

Eeva Oksman

« Takaisin