Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

19.03.2013

Pääsiäisen aika Lappeenrannassa


Pääsiäisen aika Lappeenrannassa


Pitkäperjantaina nähtävän Ristin tie -kärsimysnäytelmän ohjaaja Arto Myllärinen seuraa Jeesusta esittävän Timo Mikkolan harjoittelua Lappeen Marian kirkolla 12.3.2013. Kuva: Lappeenrannan seurakunta
Linnoituksen iloinen koko perheen pääsiäistapahtuma järjestetään perinteiseen tapaan palmusunnuntaiviikonloppuna 23.–24.3.2013Majurskan talo pukeutuu pääsiäisasuun, puodeissa on myynnissä pääsiäiskoristeita ja virpomavitsoja sekä lampaanlihatuotteita. Lapsille on tarjolla myös kasvomaalausta. Kahvila Majurska tarjoilee ihania pääsiäisherkkuja. Studio Tia-Mariinassa Kristiinan työtuvissa lapsille on järjestetty kananmunamaalausta sekä kasvomaalauksia.

Etelä-Karjalan museossa on esillä kaksi uutta näyttelyä, Viimeinen tuomio – ikoneita Itä-Karjalasta sekä Lappeenrannan ortodoksisen seurakunnan ikoneita – tullin lahjoittamat takavarikoidut ikonit.

Taidemuseo esittelee taiteenkeräilijöitä. Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma on esillä Viiva Italia – Italian mestareita -näyttelyssä ja Pertti Ala-Outisen kokoelma Picassosta Vanniin -näyttelyssä. Linnoituksen museot ovat avoinna klo 11–17.

Wolkoffin talomuseon pääsiäinen on katettu 23.–24.3., 26.–28.3. ja 30.–31.3. klo 11–17. Museoon tutustutaan opastetuilla kierroksilla, jotka alkavat aina varttia yli.

Pitkäperjantaina kärsimysnäytelmä

Lappeenrannan seurakuntayhtymän ensimmäistä kertaa järjestämä Ristin tie – Via Cruris -kärsimysnäytelmä alkaa  Lappeen kirkkopuistosta 29.3. klo 21 ja päättyy Linnoitukseen klo 22 jälkeen.

Majurskan talo ja Satamatien keramiikkapaja ovat avoinna pitkäperjantaina klo 23.30 saakka Via Crucis -kärsimysnäytelmän seuraajille. Näytelmän tunnelmiin voi virittäytyä myös  Viimeinen tuomio ja Lappeenrannan ortodoksisen seurakunnan ikoineita -näyttelyissä, sillä Etelä-Karjalan museo on pitkäperjantaina avoinna klo 20-23. Taidemuseo sen sijaan on suljettu.

Lähde vapaaehtoiseksi Ristin tielle ->

Eeva Oksman

« Takaisin