Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

20.05.2013

Kansallisbaletti kesäkiertueelle


Kansallisbaletti kesällä jälleen kiertueelle


Marjo Kuusela: Seitsemän veljestä. Kuva: Stefan Bremer
Huikean suosion viime vuonna saanut Kansallisbaletin kesäkiertue saa kesäkuussa jatkoa 18 tanssijan voimin. Kiertue käynnistyy maanantaina 3.6.2013 Turun Varvintorilta, josta matka jatkuu Tampereen Laikunlavalle tiistaina 4.6. ja Vaasan Kauppatorille keskiviikkona 5.6. Torstaina 6.6. kiertue poikkeaa Helsingin Kasarmitorilla, minkä jälkeen matka jatkuu Lahden satamaan perjantaina 7.6., Jyväskylän Lounaispuistoon tiistaina 11.6. ja Oulun Rotuaarille keskiviikkona 12.6. Kiertue päättyy torstaina 13.6. Kuopion matkustajasatamaan. Lahdessa kiertueen esitys on osa SUN-Lahti -tapahtumaa ja Kuopiossa Kuopio tanssii ja soi -festivaalia.

  Kesäkiertueen ohjelmassa nähdään katkelmia klassisista koko illan baleteista Prinsessa Ruususesta, Joutsenlammesta ja Don Quijotesta sekä viime vuosikymmenten kahdesta suursuosikista, Marjo Kuuselan Seitsemästä veljeksestä ja Kenneth Greven Lumikuningattaresta. Ohjelmassa on myös monipuolinen valikoima Kansallisbaletin tanssijoiden omia teoksia, koreografeina Anandah Kononen, Sara Saviola, Emrecan Tanis, Anna Sariola ja Eemu Äikiö sekä Terhi Räsänen ja Jani Talo. Kesäkiertueen juontaa Kansallisbaletista vuosi sitten eläkkeelle jäänyt tähtitanssija Minna Tervamäki.

  Kesäkiertueen esityksiin on vapaa pääsy. Viime vuonna kaupunkien toreilla ja puistoissa ulkoilmanäyttämöillä järjestetty kiertue keräsi valtavasti kiinnostunutta yleisöä ympäri Suomen. Ulkoilmanäyttämöillä järjestettävissä esityksissä on säävaraus.

DANSKE BANK ESITTÄÄ:
KANSALLISBALETIN KESÄKIERTUE 2013

Ma 3.6.   klo 18 Turku, Varvintori
Ti 4.6.     klo 18 Tampere, Laikunlava
Ke 5.6.   klo 18 Vaasa, Kauppatori
To 6.6.    klo 18 Helsinki, Kasarmitori
Pe 7.6.   klo 18 Lahti, satama
Ti 11.6.   klo 18 Jyväskylä, Lounaispuiston lava
Ke 12.6. klo 18 Oulu, Rotuaarin lava
To 13.6.  klo 11 Kuopio, Matkustajasataman lava

lisätietoa täältä >>

Eeva Oksman

« Takaisin