Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

31.05.2013

Kitaran juhlaa Tampereella 1.-9.6.2013


Kitaran juhlaa 1.-9.6.2013 Tampereella


Grammy-voittaja Andrew York (USA) konsertoi lauantaina 8.6.2013 kello 16 Tampere-talon Pienessä salissa.
Yhdeksäs kansainvälinen Tampere Guitar Festival alkaa lauantaina 1.6.2013. Maanantaista torstaihin luvassa on klassista kitaransoittoa esittelevä Kirkkokonserttien sarja. Konsertteja järjestetään Tampereella, Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä. Tapahtuma huipentuu viikonloppuna 7.–8. kesäkuuta Elämyskonsertteihin Tampere-talossa. Läpi festivaaliviikon järjestetään myös lukuisia ilmaisia OFFklubeja Tampereen ravintoloissa ja kuppiloissa sekä pääkirjasto Metsossa ja Rajaportin saunalla.

Tampere Guitar Festivalin huipennus on lauantaina Tampere-talossa järjestettävä Grammy Guitar Night. Illan aikana esiintyy peräti kaksi Grammy-palkittua kitaralegendaa, Andrew York ja Vicente Amigo. Yhdysvaltalainen kitaristi-säveltäjä Andrew York on kansainvälisesti tunnustettu kitaristi ja yksi aikamme rakastetuimmista kitarasäveltäjistä. York yhdistelee teoksissaan orgaanisesti muun muassa klassista musiikkia, jazzia ja reggaeta luoden elinvoimaista ja monitasoista, mutta silti kuulijaystävällistä musiikkia. Hän ylittää tyylillisiä raja-aitoja harvinaisen taidokkaasti ja vakuuttavasti.

Espanjalainen Vicente Amigo on yksi maailman arvostetuimmista flamencokitaristeista, ja häntä pidetään flamencon yhtenä tärkeimmistä uudistajista. Parhaillaan Amigo juhlistaa helmikuussa ilmestynyttä seitsemättä levyään ”Tierra” levynjulkistuskiertueella, joka tuo kitaravirtuoosin vihdoinkin Tampereelle. Vicente Amigo on palkittu muun muassa Latin Grammyllä vuonna 2001 parhaasta flamenco-albumista ”Ciudad de las Ideas”. Vicente Amigo Quartet konsertoi lauantaina 8.6. Tampere-talon Sorsapuistosalissa kello 20. Ovet avautuvat yleisölle kello 18.

Festivaalin sähköinen käsiohjelma on ladattavissa täältä >>

Eeva Oksman

« Takaisin