Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

11.06.2013

Merellinen kesä Tikanojan taidekodissa Vaasassa


Merellinen kesä taidekodissa


Tikanojan taidekodissa kesän ajan esillä oleva näyttely Adolf Bock ja meritaide levittäytyy koko taloon. Suomalaista merimaalausta lähes sadan vuoden ajalta esittelevässä näyttelyssä on maalausten lisäksi meriaiheista esineistöä Vaasan merimuseosta. Näyttelyn pääyhteistyökumppanina toimii John Nurmisen Säätiö.

Elokuun loppuun asti taidekoti on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-16. Sen jälkeen taidekoti on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12-17. Maanantaisin museo on suljettu. Museovierailulle taidekotiin pääsee hintaan 5 € / 3 €, mutta tarjolla on myös erikoishintainen yhteislippu, jolla voi saman päivän aikana vierailla myös Kuntsin modernin taiteen museossa.

Tarinallisilla kierroksilla kertomuksia mereltä

Merimaalari Adolf Bock (1890-1968) purjehti elämänsä aikana kaikilla seitsemällä merellä. Tarinallisella näyttelykierroksella selviää, minkälaisia tarinoita maailman merillä on meille kerrottavanaan. Kierros on suunnattu koko perheelle ja sen päätteeksi taitellaan paperista oma seilorihattu! Kierroksia järjestetään kesäkuun lopusta elokuun alkuun (25.6.-8.8.) saakka tiistaisin ja torstaisin klo 11 suomeksi sekä tiistaisin klo 13 ruotsiksi ja torstaisin klo 13 englanniksi. Opastettu kierros kestää noin tunnin. Näyttelyn sunnuntaiopastuksia järjestetään koko kesän ajan klo 14. Ruotsinkieliset opastukset ovat joka toinen sunnuntai 16.6. lähtien klo 13. Opastukset kuuluvat pääsylipun hintaan.

Seuraa taiteilijaa työssä

Yleisö on tervetullut seuraamaan, kun vaasalaistaiteilija Tiina Lehtimäki työstää uutta teostaan kesän ajan klo 11–13 seuraavina päivinä: to 6.6. / ke 12.6. / to 13.6. / ke 26.6. / to 27.6. / ke 3.7. / to 4.7. ja Taiteiden Yönä 8.8. Tiina Lehtimäen yksityisnäyttely Timeline on esillä 18.8. saakka puutarhassa sijaitsevassa Pihakappelissa.

Taiteiden Yö 8.8.2013

 
Merihenkinen teema jatkuu myös Taiteiden Yön ohjelmassa. Uusviktoriaanisen muotokuvauksen hengessä taidekotiin saapuu kiertävä valokuvaamo Atelieri O. Haapala, jonka merihenkisissä lavasteissa voit kuvauttaa itsesi ja ystäväsi! Rouva Onyxei Haapala ja hänen uskollinen ystävänsä Helmut Schweinstein ovat paikalla torstaina 8.8. klo 16–18 ja 18.30–20.30. Pukeudu edustavasti tai teeman mukaisesti.

Taidekodin sivuille

Eeva Oksman

« Takaisin