Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

05.08.2013

Linnoituksen Yö 10.8. Lappeenrannassa


Linnoituksen Yö - koko kansan juhla Lappeenrannassa


Satusatama kirjaston teltassa (Lasten Linnoituksen Yö 2011). Kuva Lappeenrannan maakuntakirjasto.
  Lappeenrannan kaupunki viettää 364-vuotissyntymäpäiväänsä 10.8.2013. Tapahtumaa juhlistaa Linnoituksen Yö, jota vietetään jo 22. kertaa. Ilmaistapahtumista koostuva koko perheen ja kaiken kansan iloinen juhla alkaa lauantaina 10.8. klo 12. Ohjelmassa on mm. musiikkia, tanssia, sirkustaidetta, työnäytöksiä, teatteria ja katutaidetta. Tapatumassa lapset on huomioitu erityisesti. Heille monenlaista puuhaa tarjoaa oma Lasten Linnoituksen Yö.

Museoissakin ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille

   Linnoituksen museot (Etelä-Karjalan museo, Etelä-Karjalan taidemuseo ja Ratsuväkimuseo) ovat mukana Linnoituksen Yössä. Ne ovat auki la 10.8. klo 11-21, ja niihin on ilmainen sisäänpääsy. Näyttelykokemuksen voi halutessaan jakaa vaikkapa vapaaehtoisten vertaisihmettelijöiden kanssa, jotka tunnistaa tavattavissa-rintamerkistä.

  Etelä-Karjalan museossa on perusnäyttelyn ohella esillä kaksi ikoninäyttelyä, Viimeinen tuomio – Ikoneita Itä-Karjalasta sekä Lappeenrannan ortodoksisen seurakunnan ikoneita – Tullin lahjoittamat takavarikoidut ikonit. Museossa on myös lasten leikkinurkkaus. Ratsuväkimuseo esittelee Suomen ratsuväen historiaa hakkapeliitoista nykyaikaan. Etelä-Karjalan taidemuseossa on esillä 7. aalto – Kuvataiteen Wihuri –näyttely. Jenny ja Antti Wihurin rahaston 70-vuotisjuhlanäyttely esittelee suomalaisen nykytaiteen tunnetuimpia tekijöitä.

  Linnoituksen Yönä taidemuseossa on myös muuta ohjelmaa, klo 18-18.45 kuullaan taiteilija Jyrki Myllärisen akustinen kitarakonsertti ja klo 19.30-20.40 Kolmen Naisen kosketus -ryhmän runoja ja musiikkia sisältävä esitys Elämän pyörteissä.

Sammon salaisuutta etsimässä

  Osana Lasten Linnoituksen Yötä Lappeenrannan museot ja maakuntakirjasto järjestävät edellisten vuosien tapaan rastikierroksen 4-10 -vuotiaille lapsille. Kierroksen teema on tänä vuonna Sammon salaisuus hiekkalinnan Kalevala-teemaa mukaillen. Rastit löytyvät Etelä-Karjalan museosta, Etelä-Karjalan taidemuseosta, Ratsuväkimuseosta sekä Ylen talon eteen sijoittuvasta maakuntakirjaston teltasta.

  Kierroksen voi aloittaa Etelä-Karjalan museosta tai kirjaston teltasta, joissa jaetaan kierroksen karttoja ja valmistetaan Sammon osia. Kirjaston teltassa on myös lasten ja aikuisten kirjojen poistomyyntiä. Ensimmäisissä pisteissä askarrellut Sammon osat kiinnitetään rakenteilla olevaan Sampoon taidemuseossa. Nähtäväksi jää, saadaanko Sampo yhteisvoimin toimimaan! Kierroksen lopuksi lapset saavat Ratsuväkimuseosta Fazerin lahjoittamat maistuvat palkinnot. Lasten rastikierros on osallistujille ilmainen ja mukaan mahtuvat kaikki halukkaat. Museon ja kirjaston henkilökunta avustaa ja neuvoo lapsia rasteilla.

  Taidemuseolla on Outojen otusten työpaja klo 12-15, jolloin taiteilija Soli Perttu ohjaa 6-12 -vuotiaille lapsille tarkoitetussa töpajassa tekemään eläinhahmoja vanhoista tuoleista ja kierrätysmateriaaleista. Työpaja liittyy taidemuseossa esillä olevaan 7. aalto – Kuvataiteen Wihuri -näyttelyyn. Ilmaiseen työpajaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta lasta. Sama työpaja toteutetaan myös seuraavana lauantaina 17.8. klo 12-15. Työpajoihin voi ilmoittautua ennakkoon sähköpostilla mona.taipale@lappeenranta.fi

  Lappeenrannan Linnoitus on mukana kansainvälisessä Linnasta linnaan –hankkeessa. Sammon salaisuus -rastikierros ja Outojen otusten työpaja ovat osa hankkeessa järjestettävän linnapäivän tapahtumaverkostoa.

Linnoituksen Yön koko ohjelma ja esityspaikat >>

Eeva Oksman

« Takaisin