Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.09.2013

Koko perheen Prinsessa Ruusunen jälleen Kansallisbaletissa


Koko perheen Prinsessa Ruusunen jälleen Kansallisbaletissa


Yksi kolmesta prinsessa Auroran roolissa nähtävistä tanssijoista on Eun-Ji Ha. Kuva: Suomen Kansallisbaletti, Sakari Viika
  Koko perheen suosikki Prinsessa Ruusunen palaa Kansallisbaletin ohjelmistoon loka-marraskuussa kymmenellä esityksellä. Tunnettuun satuun pohjautuva Javier Torresin koreografia on esitetty jo 40 kertaa täysille katsomoille vuoden 2008 ensi-iltansa jälkeen.

  Pjotr Tšaikovskin sävellykseen tehdyn baletin alkuperäisen koreografian laati vuonna 1890 Marius Petipa, ja Javier Torresin tulkinta pohjautuu osittain Petipan koreografiaan. Torresin mielessä ovat olleet myös pienemmät katsojat ja hän on siksi tiivistänyt tämän klassisen baletin merkkiteoksen väliaikoineen noin kahden ja puolen tunnin mittaiseksi.

   Baletin satumaiset puvut on suunnitellut Erika Turunen, lavastuksesta vastaa Minna Jauho, valaistuksesta Eric Loustau-Carrere ja naamioinnin suunnittelusta Tuija Luukkainen. Suomen Kansallisoopperan orkesteria johtaa Ollitapio Lehtinen.

   Pitkän tauon jälkeen Prinsessa Ruususen esityksissä näyttämöllä nähdään päätehtävissä myös Kansallisbaletin ensitanssijat Maria Baranova ja Michal Krčmář. Lisäksi Prinsessa Auroran roolissa nähdään Eun-Ji Ha ja Edita Raušerová sekä prinssi Désirén roolissa Ilja Bolotov ja Kansallisbaletissa vieraileva Tanskan Kuninkaallisessa baletissa ensitanssijana työskennellyt Andrew Bowman.

Esitykset 4.10., 9.10., 15.10. 17.10., klo 19 sekä 12.10., 19.10., 9.11. klo 14 ja klo 18

Teosesittelyt 4.10. ja 9.10 klo 18:15.

Liput 15–91 e, Oopperan lipunmyynti ja Lippupiste

Lue lisää >>

Eeva Oksman

« Takaisin