Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.05.2015

Metku – Metsäkulttuuripäivät Punkaharjulla 12.-14.6.2015


Metsäkulttuuria Punkaharjulla 12.-14.6.2015


Nokipannukahvia Sannin ja Marleenan lauttakahvilassa. Kuva: Timo Kilpeläinen / Lusto
  Pian on jo kesä! Viikkoa ennen juhannusta järjestetään Lustossa Punkaharjulla perinteiset Metku-Metsäkulttuuripäivät. Tapahtumarikas metsäkulttuuriviikonloppu tarjoaa aitoja elämyksiä ja leppoisaa yhdessäoloa kaikille metsän ystäville. Ohjelmaa on niin metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille, perheille kuin eri alojen harrastajillekin.
 
  Tällä kertaa Metsäkulttuuripäivien teemana on Metsä tekee hyvää! Teema näkyy Metku-ohjelmassa monin tavoin. Metku-päivä aloitetaan metsäjumpalla, ja kKunnonkohotusta ja rentoutumista tarjoaa retki puulajipuistoon pyöräillen tai sauvakävellen. Luston metsän siimekseen rakentuu myös hyvää tekevä paljasjalkapolku. 

  Metkun monet työnäytökset esittelevät metsäisiä perinteitä, ja Luston lammen tukkilaisnäytökset henkivät entisajan savottatunnelmaa. Suomen parhaat moottorisahurit ottavat mittaa toisistaan lauantaina 13.6. Moottorisahauksen SM-kilpailuissa. Metkun yhteydessä järjestetään myös moottorisahakeräilijöiden kansainvälinen kokoontuminen. 

  Lusto kentälle pystytettävältä Metsätorilta saat metsäalan ajankohtaisimman tiedon, parhaat palvelut ja metsäiset tuotteet. Harrastetorilla puolestaan esittäytyvät eri alojen harrastajat sekä paikalliset toimijat.  Lapsille on luvassa omia metkuja! 

Metkussa mukana Pave Maijanen ja Kai Lehtinen

  Tapahtumavieraita saapuu viihdyttämään tunnelmallisista Suomi-iskelmistään tunnettu muusikko Pave Maijanen. Mies ja kitara -konseptilla keikkaileva Maijanen on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin, ja hänen lukuisat hittinsä tuntevat jo useat sukupolvet.   

  Havukka-ahon ajattelijana ja Raidina tunnetuksi tullut Kai Lehtinen tarinoi yhdessä näyttelijä Heikki Rantasen kanssa Metkun rakovalkealla. Kairan kulkijoiden erätarinoita ja elämän pohdintoja kuullaan musiikin ja huumorin ryydittäminä, henkevästi ja hersyvästi. Tervetuloa tulille! 

  Metku-Metsäkulttuuripäiviä on järjestettu vuodesta 2005 lähtien. Sitä ennen Luston metsäinen kesätapahtuma kulki nimellä Luston Metsäpäivät. Leppoisasta tunnelmastaan tunnettuun Metkuun odotetaan noin 5 000 kävijää. Tapahtuma on avoinna päivittäin klo 10–16, ja tapahtumakentälle on vapaa pääsy. Luston näyttelyihin pääsee näyttelylipun hinnalla. 


Lue lisää tapahtumasta >>

Eeva Oksman

« Takaisin