Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

08.07.2015

Koko perheen uusi tapahtuma Lappeenrannassa elokuussa


Uusi tapahtuma Lappeenrannan linnoituksessa elokuussa


Lappeenrannan kaupungin vuosipäivää vietetään idyllisessä linnoituksessa elokuun toisena viikonloppuna. Linnoitus elää ja tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille.
  Vanhankaupungin päivät saa kasteensa Lappeenrannan linnoituksessa elokuussa 5.−9.8.2015. Tapahtuma levittäytyy koko linnoituksen alueelle näyttelyineen, työpajoineen ja esityksineen. Tapahtuma avaa ovia rakennusten historiaan ja esittelee linnoitusta elävästi. Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivät on kaiken kansan ja koko perheen yhteinen tapahtuma, jossa näkemistä ja tekemistä riittää kaikille vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. 

  Tapahtuman järjestelyissä on mukana Linnoituksen alueen toimijat sekä paikalliset kulttuurituottajat. Vanhankaupungin päiviä on koordinoinut Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut. Tapahtumassa juhlistetaan Lappeenrannan kaupungin vuosipäivää, nimetään uusi Linnoituksen isäntä sekä tuodaan esille Linnoituksen historiaa ja tämän päivän tarjontaa.

  − Uusi tapahtuma nojaa vanhaan hyvään talkooperinteeseen tavoitteenaan tuottaa kaupungille ja kaupunkilaisille jotain, missä kulttuuri kukoistaa elävänä ja missä Linnoituksen perinne elää historiaansa nykypäivässä. Maailmalla vanhat kaupungit on yleisesti ymmärretty elävinä kaupunkiensa kulttuurisina keitaina, kertoo Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio.

Joka päivälle on oma teema

  Ohjelmaa on tarjolla jo keskiviikosta 5.8. alkaen. Silloin kuljetaan keisarillisilla jalanjäljillä Raatihuoneelta Linnoituksen rantaan. Oppaana toimii Korven eukko Hetti Tikka. Kehruuhuoneella järjestetään Toivo Kuula -luentokonsertti Kaisa Kuula-Bullatin ja Pia Raskin johdolla.

  Torstaina 6.8. seilataan Tibor Bogányin veneessä Kehruuhuoneella ja nautitaan Art Saimaa -festivaalin päätöskonsertista.

  Varsinainen lähtölaukaus linnoituksen Vanhankaupungin päiville on perjantaina 7.8., kun linnoitus saa uuden isännän satamatorilla klo 18. Uuden Linnoituksen isännän julkistaa kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ja samalla väistyvä isäntä, toimitusjohtaja Ossi Vilhu, luopuu viitastaan ja käädyistään. Illalla kaupunginorkesteri esiintyy Kehruuhuoneella.

  Lauantaina 8.8. on Linnoituksen perhepäivä, jolloin linnoitus on täynnä työpajoja, nukketeatteria ja musiikkiesityksiä. Suomen kansallispuvut saavat näyttävästi tuuletusta linnoituksen radiotalon nurmikolla ja samalla nurmikko toimii yleisenä piknik-alueena. Paikalle voi varustautua omalla eväskorilla tai sellaisen voi kätevästi hankkia linnoituksen ravintoloista tai kahviloista. Lisäksi linnoituksen alueen museoihin on vapaa pääsy koko päivän ajan. Iltapäivällä maakunnan mahtavin Metku-kuoro laulaa kesäteatterilla. Päivä päättyy EloIltamat-tansseihin Kehruuhuoneella.

  Sunnuntaina 9.8. on Linnoituksen historiallinen päivä, joka aloitetaan ekumeenisella tapahtumalla. Päivä jatkuu työnäytöksin ja musiikkiesityksin, muun muassa Lappeenrannan Musiikkiopiston kesämuusikot esiintyvät kahvila Majurskassa, Linnoituksen Krouvissa ja Kehruuhuoneella. Rakennusten mielenkiintoiseen historiaan voi tutustua oppaiden johdolla ja vanhoja autoja voi käydä ihailemassa Katariinan torilla. Linnoituksen Vanhankaupungin päivät päätetään kansantanssiesitykseen kesäteatterilla klo 18. 

  Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivien tapahtumat ovat pääosin maksuttomia lukuun ottamatta konsertteja ja erikseen ilmoitettuja tapahtumia.Tapahtuman sivuille

Eeva Oksman

« Takaisin