Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

18.08.2015

Tervasoutunäytös Kajaanissa vielä 22.8.2015


Tervasoutunäytös 22.8.2015 osana Linnanvirta 2015 -tapahtumaa


Tämän kesän viimeinen tervasoutunäytös on osa Linnanvirta 2015 -tapahtumaa. Kuva: Jonna Kallunki
 Tervasoutunäytöksessä selviää, miten 1900-luvulle tultaessa kuljetettiin ja soudettiin vuosittain noin 24 000 tynnyriä tervaa Kajaanista Ämmäkosken ohitse Oulujärven puolelle. Historiallinen tervakanavan soutunäytös pidetään Kajaanin tervakanavalla lauantaina 22.8. klo 11.00

  Tervasoutunäytös on osa Linnanvirta 2015 -tapahtumaa, joka valtaa Kajaanin rauniolinnan ja rantapuiston 21.–23.8. 2015. Ensimmäistä kertaa järjestettävä ilmaistapahtuma tarjoaa runsaasti musiikkia, taidetta, pop up -ravintoloita ja elämyksellisiä historiaopastuksia. Linnan ja rantapuiston lisäksi juhla levittäytyy Siriukseen, Karolineburgiin sekä Teppanakeskukseen, joiden avoimien ovien takana nähdään myös monenlaista ohjelmaa.

  Kolmipäiväisen tapahtuman runsas ohjelma Linnanvirran kauniissa ympäristössä pitää sisällään niin nykykulttuuria kuin historian havinaa. Ohjelmaa on yhtä aikaa monessa pisteessä, joten yleisö voi kierrellä nauttien niin esityksistä kuin alueen makuelämyksistä. Ruokaa on tarjolla rantapuiston pop up -ravintoloissa, Siriuksen terassilla ja kellarissa, Karolineburgin kahviossa sekä Teppanakeskuksen Wanhan ajan iltamissa.

  Lauantaina Linnanvirran rikas historia herää eloon historiallisten hahmojen esitysten ja opastusten kautta kello 10–13. 
Lauantain ohjelman huipentaa Venäjän keisari Aleksanteri I, joka saapuu vierailulle veneellä Kalkkisillalle kello 12:30. Historiajuhlan jälkeen kello 16– 9 Puolustusvoimat järjestää MILjazz-konsertin tähtenään suomisoulin kuningas Sami Saari

  Sunnuntaina rauniolinnalla järjestetään linnakirkko kello 15–17. Koko perheelle sopivaa ääntä ja liikettä tarjoavan jumalanpalveluksen jälkeen seurakunta tarjoaa kahvia, mehua ja makkaraa sekä pientä ohjelmaa koko perheelle.


Puistotapahtuman koko ohjelma >>

Eeva Oksman

« Takaisin