Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

20.11.2015

Taidetuokioita ja teetansseja KansallisoopperassaTeetansseissa on tunnelmaa! Kuva: Heikki Tuuli
  Suositut Oopperan teetanssit ilahduttavat senioreita jälleen Kansallisoopperan päälämpiössä kerran kuussa. Maksuttomissa Teetansseissa pyörähdellään ikivihreiden tahdissa, vaihtelevien yhtyeiden ja solistien säestyksellä.

  Syksyn ensimmäiset iltapäivätanssit käynnistää 2.9. baritoni Jussi Merikanto taustallaan Kimmo Leppälän orkesteri. Tansseihin voi osallistua myös kautta maan, sillä Teetanssit suoratoistetaan verkon välityksellä kaikkiin halukkaisiin hoivakoteihin ja palvelutaloihin. Suoratoiston toteuttamiseen tarvittavia lisätietoja voi tiedustella yleisötyö- ja yhteiskuntavastuupäällikkö Lauri Pokkiselta, lauri.pokkinen@opera.fi tai p. 044 262 7699.

  Esikouluikäiset pääsevät tutustumaan klassikkosatuihin perustuviin balettiteoksiin Lasten taidetuokioissa. Puolentoista tunnin työpajoissa 5–6-vuotiaat näyttelevät, soittavat, tanssivat, maskeeraavat ja askartelevat Kaunottaren ja hirviön sekä Pienen merenneidon tunnelmissa. Syksyn ensimmäisissä taidetuokioissa 14–15.9. viihdytään musiikin parissa. Lokakuussa teemana on draama, marraskuussa tanssi ja joulukuussa maskeeraus.

  Pienimmät perheenjäsenet voivat sukeltaa taiteiden pariin maksuttomissa Vauvojen taidetuokioissa. Tuokiot kutkuttavat niin vauvojen kuin vanhempienkin aisteja: puolen tunnin taidetuokiossa lauletaan, soitetaan, liikutaan, katsellaan ja ihmetellään yhdessä. Sylivauvoille (0–9 kk) ja konttaaville (10–18 kk) on tarjolla omat tuokionsa, jotka on suunniteltu ikäryhmälle sopivaksi – ennakkotaitoja ei tarvita. Suosittuihin tuokioihin tulee ilmoittautua ennakkoon Oopperan verkkosivuilla.

  Sekä lasten että vauvojen taidetuokiot jatkuvat kevätkaudella 2016. Keväästä alkaen myös 2–4-vuotiaat saavat oman osansa oopperasta, kun Taaperoiden taidetuokiot käynnistyvät. Ensimmäisenä esitysvuorossa on taaperoille sovitettu 20-minuuttinen versio Taikahuilusta.


Lue lisää Kansallisoopperan sivuilta >>

Eeva Oksman

« Takaisin