Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

20.11.2015

HAM Helsingin taidemuseoonkin MuseokortillaMuseokortti on lähes 200 museon yhteinen vuosilippu. Vuoden mittainen kulttuurimatka maksaa 54€.
  HAM Helsingin taidemuseon tilat avataan yleisölle vuoden kestäneen remontin jälkeen perjantaina 25.9. klo 11. Museon näyttely- ja yleisötilojen pinta-ala Tennispalatsissa on kasvanut 1 500 neliömetristä yli 3 000 neliömetriin. Avajaisviikonloppuna järjestetään monipuolista ohjelmaa. Juhlintaan osallistuvat monet kaupungin kulttuuritoimijat omilla ohjelmanumeroillaan. Tapahtumat levittäytyvät ympäri museota ja sieltä koko uuden ilmeen saaneeseen Tennispalatsiin ja sen ympäristöön.

  – Museokortti-perhe kasvaa uljaalla jäsenellä. Kannattaa ehdottomasti poiketa Tennispalatsissa, kannustaa Museoliiton kehityspäällikkö Seppo Honkanen. Perjantain avajaisissa ei tarvita edes Museokorttia, sillä HAM on ensimmäisenä aukiolopäivänään ilmainen.

  Toukokuussa 2015 myyntiin tulleen Museokortin on hankkinut jo 22 000 ihmistä. Museokortin kohdelista kasvaa jälleen perjantaina, kun uuteen uskoon remontoitu HAM Helsingin taidemuseo liittyy mukaan.

  – On riemukasta huomata innostus, jolla Museokortti on otettu vastaan. Samalla museoiden käyttökulttuuri on muuttumassa: museossa voi poiketa vaikka joka päivä, Honkanen toteaa.

  Honkanen kertoo, että Hollannissa vastaavalla periaatteella toimivia Museokortteja myydään noin miljoona kappaletta vuodessa, ja siellä kolmasosa kaikista museokäynneistä tehdään jo museokortilla.

  Suomen eteläisin Museokortti-museo on Hangon museo ja pohjoisin Saamelaismuseo Siida Inarissa.


HAMin avajaisviikonlopun ohjelma >>

Eeva Oksman

« Takaisin