Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

23.10.2015

Mihin suunnata syyslomalla? Vinkit kylpylöistä keskiaikaisiin linnakierroksiin


Syyslomaan mahtuu monenlaista kivaa kylpylälomasta keskiaikaisiin linnakierroksiin


Syyslomaa voi viettää monella eri tapaa kotimaassakin. Kaupungit järjestävät seuraavan kahden viikon ajan monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Rentouttava miniloma kylpylässä on kotimainen kestosuosikki. Kuva: Flamingo Spa.
  Koulujen syyslomat ovat nyt käsillä, minkä ansiosta kunnat, kaupungit, museot ja muut toimijat järjestävät runsain määrin mielenkiintoista ohjelmaa koko perheelle seuraavan kahden viikon ajan.

  Ajankohdan lisäksi myös syyslomien pituudet vaihtelevat – Turussa ja Helsingissä koululaiset lomailevat vain pari päivää, mutta esimerkiksi Tampereella, Jyväskylässä, Vaasassa ja Rovaniemellä saa syksyisestä lomasta nauttia koko viikon. Eri päiville kannattaakin suunnitella vaihtelevaa tekemistä, jotta pikkuväki jaksaisi ahertaa opinahjossa joululomaan asti.

Kylpylässä hurahtaa helposti päivä jos toinenkin

  Syyslomien kunniaksi 12.–18. lokakuuta Vantaalla sijaitsevassa Flamingo Spassa on päivittäin luvassa hauskaa koko perheen ohjelmaa. Flamingo Spassa voi viettää kolean syyspäivän 32-asteisessa tropiikin lämmössä. Kylpyläpäivän voi yhdistää kätevästi kaupunkilomaan, sillä Helsingin keskustaan on vain puolen tunnin ajomatka.

  Peurungan kylpylässä vietetään 13. lokakuuta PeuhuPäivää, joka toteutetaan yhteistyössä ParkourAkatemian ja Jyväskylän Uuden Sirkuskoulun huippuammattilaisten kanssa. Luvassa on erilaisia Parkour-ratoja, niin helppoja kuin haastaviakin esteitä sekä jännittävä ilmavolttirata.

Särkänniemen syyslomalla satuillaan

  Särkänniemessä voi syyslomalla uppoutua vedenalaiseen seikkailuun Akvaariossa, kiitää kohti korkeuksia Planetaariossa tai nousta kaupungin kattojen ylle Näsinneulaan. Satutuokioita ja tarinapajoja järjestetään päivittäin lauantaista 10. lokakuuta lähtien kello 11–15. Satutuokioissa hauskat hahmot kertovat satuja, ja tarinapajoissa on aina lisänä satuun liittyvää askartelua.

Keskiaikaa ja kauheuksia Turun linnassa

  Turun linnassa järjestetään syyslomien kunniaksi pikkuväelle suunnattuja kierroksia ja koko perheen työpajoja 13.–18.10. ja 20.–25.10. Kiinnostaisiko kenties Pikkuritarikierros (ti–su kello 11.00 ja 14.00), Keskiaikakierros (ti–su kello 12.15) vai Historian kauheuksia kouluikäisille -kierros (ti–su kello 16.30)?

  Huom. Turun linna on suljettuna maanantaina 19. lokakuuta.

Varaslähtö talven rientoihin Rukalla

  Rukalle tuli talvi etuajassa, joten Saaruan rinne avataan laskettelijoille jo maanantaina 12. lokakuuta klo 11.00. Kyseessä on yksi kautta aikojen aikaisimmista rinteen avauspäivistä. Tiistaista eteenpäin Saaruassa on myös reilejä ja rinteet avoinna päivittäin kello 9.30–19.

Matkailu kotimaassa -lehden toimitus toivottaa kaikille oikein vauhdikasta syyslomaa!


Saana Jaakkola

« Takaisin