Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

23.11.2015

Myyttisiä luontokuvia Camera Borealis -tapahtumassa 20.–22.11.Ari-Matti Nikulan ja Irma Varrion valokuvaprojekti Northern Impressions on sunnuntain kohokohtana Camera Borealis -luontokuvatapahtumassa marraskuun loppupuolella. Kuva: Irma Varrio
  Inarissa Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa järjestetään jälleen Camera Borealis -luontokuvatapahtuma 20.–22. marraskuuta teemalla Myyttejä ja maisemia. Jo 19. kertaa järjestettävässä koko perheen tapahtumassa nähdään luontokuvia sekä huippuammattilaisilta että paikallisilta kuvaajilta.

  Tapahtuma alkaa Latvavesillä-elokuvan ensi-illalla. Elokuvan on kuvannut ja editoinut Metsähallituksessa pitkän uran tehnyt Tapio Tynys. Elokuva kertoo Aimo ja Tuomas Leppäkankaan sekä heidän koiranpentunsa Hillan matkasta erämaassa. Lauantaina kuljetaan maapallon eteläisimmästä kolkasta Utsjoen tuntureille asti inarilaisen eräoppaan Timo Halosen sekä Tarja A. Länsmanin kuvien myötä.

Yksi tapahtuman odotetuimmista vieraista on valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamo, joka on kiinnostunut vanhan metsän elämästä ja tunnelmasta sekä muinaisesta kalliotaiteesta ja myyteistä kuvien takana. Willamolta nähdään viikonlopun aikana kaksi mustavalkokuvista koottua esitystä. Camera Borealiksen taiteelliselta johtajalta, inarilaiselta luontokuvaaja Martti Rikkoselta nähdään kuvaesitys metsoista ja niiden asuinmaista.

  Sunnuntain aloittaa Antti Haataja, jonka kuvat johdattelevat katsojat naalien ja tunturipöllöjen maille. Sunnuntain ohjelmistossa on myös myyttisempiä kuvaesityksiä – valokuvaajat Ari-Matti Nikula ja Irma Varrio ovat toteuttaneet yhdessä valokuvaprojektin Northern Impressions, jossa pohjoisen luonnon tutut aiheet esitetään mielikuvituksellisina impressioina, vaikutelmina.


Tutustu tapahtumaan tarkemmin täällä >>

Saana Jaakkola

« Takaisin