Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

30.11.2015

Museokortilla joulukuussa jo yli 200 museoon

Kuva: Museoliitto.

Toukokuussa päivänvalon nähneen Museokortin hurja suosio on ylittänyt odotukset. Joulukuun kolkuttaessa ovelle Museokortti löytyy jo lähes 30 000 suomalaisen taskusta, ja museokohteiden määrä nousee joulukuun alussa yli kahteensataan. 

  Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen. Kohteeseen pääsee kortilla kerran päivässä, mutta muutoin museokäyntien määrää ei ole rajoitettu – halutessaan samassa museossa voi vierailla vuoden aikana kuinka monta kertaa tahansa.

  Kehityspäällikkö Seppo Honkanen arvioi, että vuodenvaihteeseen mennessä saavutettaneen 170 000 Museokortilla tehtyä museokäyntiä. 

Mikkelistä mukaan viisi uutta museokohdetta

  Joulukuun alusta alkaen tuoreimpina tulokkaina korttiperheeseen liittyvät Mikkelin taidemuseo, Suomen armeijan sotien aikaista päämajaa esittelevä Päämajamuseo, talonpoikaisesineistöön keskittynyt Suur-Savon museo, Kivisakasti sekä Naisvuoren luolastossa sijaitseva Viestikeskus Lokki

  Museokortti-järjestelmä kehittyy koko ajan, ja uusia museokohteita liittyy mukaan verkostoon tasaiseen tahtiin. Rakenteilla on parhaillaan myös uusia ominaisuuksia ja monipuolisia yhteistyökuvioita.

  Museokortin voi hankkia pukinkonttiin verkkokaupasta tai lähimmästä Museokortti-museosta.Lue myös Matkailu kotimaassa -lehden artikkeli Mennään museoon!

Saana Jaakkola

« Takaisin