Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

17.12.2015

Heurekassa avautuu Yöperhosten salattu maailma

Kuva: Heurekan kuvapankki

Suomen ensimmäinen täyspitkä koko perheen planetaarioelokuva Yöperhosten salattu maailma saa maailmanensi-iltansa perjantaina 18. joulukuuta. Lauantaista lähtien se pääsee osaksi Heurekan planetaarion ohjelmistoa.

  Reilun 20 minuutin mittaisen vauhdikkaan ja visuaalisen seikkailun myötä katsojat pääsevät kurkistamaan perhosten elämään niin Afrikan tukalassa kuumuudessa kuin napapiirin paukkuvissa pakkasissa ja revontulien loimussa. Kaksi äärimmäistä elinympäristöä auttavat hahmottamaan elämän monimuotoisuutta, haurautta ja uudistumiskykyä. 

  Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista tekniikkaa uudella ja ennennäkemättömällä tavalla. Sen avulla hyönteisiä päästään tarkastelemaan kankaalta mikroskooppisella tasolla, pintaa syvemmältä. Elokuvantekijät Hannes Vartiainen ja Pekka Veikkolainen elokuvatuotantoyhtiö Pohjankonnasta toteavatkin elokuvan tekemisen olleen teknisesti erittäin haastavaa.

  Haastavuudesta huolimatta projekti innosti Pohjankonnan poikia aloittamaan seuraavan planetaarioelokuvan suunnittelun. Elokuva tulee kertomaan vedenalaisesta maailmasta ja Itämerestä.

  Varaslähdön yöperhosten elämään voi ottaa katsomalla planetaarioelokuvan trailerin Heurekan sivuilla.


Tutustu Heurekan planetaarion ohjelmistoon täällä >>

Saana Jaakkola

« Takaisin